Cruise

Eerste Hurtigruten-expeditiecruise vanuit Dover

MS Maud van Hurtigruten Expeditions is op haar eerste cruise vanuit Dover vertrokken. De rederij stelt vanuit de Kanaalhaven voortaan het hele jaar door expeditiecruises voor rond de Britse eilanden en naar het zuiden van Scandinavië en Noorwegen. Het is de eerste keer in haar 125 jarig bestaan dat Hurtigruten expeditiecruises aanbiedt vanuit Groot-Brittannië. De lancering sluit aan bij de opening van een tweede hoofdkwartier in Londen om meer Britse en West-Europese klanten aan te trekken.

Met de MS Maud gaat het om de voormalige Midnatsol die tijdens de coronapandemie werd omgebouwd tot duurzaam expeditieschip. Aan boord krijgen gasten in het Science Center en tijdens workshops en lezingen een dieper inzicht in de gebieden die het schip verkent. Die nieuwe kennis kunnen de passagiers toepassen wanneer ze excursies boeken zoals strandopruimingen, sneeuwschoenwandelingen, vogels bekijken, king crab vangen of deelnemen aan excursies met kleine boten.

Hurtigruten lanceerde in augustus al een gelijkaardig initiatief vanuit Hamburg waar de MS Otto Sverdrup (ex-Finnmarken) cruises verzorgt naar de Noorse fjorden en de Noordkaap. Dat vaartuig werd recent volledig vernieuwd en omgebouwd tot batterij-hybride aangedreven expeditieschip. Met deze batterijpakketten anticipeert Hurtigruten op de beslissing van Noorwegen om de historische fjorden vanaf 2026 volledig uitstootvrij te maken, een maatregel die in de toekomst wellicht verder wordt uitgebreid.

© foto Hurtigruten William Cheaney/PA Wire

Comments