Cruise

Eerste humanoïde robotbarman op MSC Virtuosa

MSC Cruises heeft de details onthuld van de futuristische MSC Starship Club met Rob, de allereerste humanoïde robotbarman op zee. De MSC Starship Club zal exclusief beschikbaar zijn aan boord van de MSC Virtuosa, het nieuwste vlaggenschip van de rederij, die op 16 april in de vaart komt.

De geïntegreerde bar- en entertainmentbeleving wordt mogelijk gemaakt door de modernste technologieën die zijn ontworpen om een futuristische sfeer te creëren. Ze omvatten 3D-hologrammen, een overweldigende digitale kunstmuur en een digitale interactieve ‘oneindige’ tafel met 12 zitplaatsen, waardoor gasten de ruimte kunnen verkennen met hun eigen gepersonaliseerde galactische tour.

Rob zal zijn alcoholische en niet-alcoholische cocktails shaken en talloze gepersonaliseerde drankjes mixen net zoals een menselijke barman zou doen, terwijl hij de gasten betovert met zijn stem en menselijke uitdrukkingen voor een volledig meeslepende barbeleving. Rob’s vaardigheden en emotioneel reactievermogen gecombineerd met menselijke barmannen die gekleed zijn alsof ze net uit een sciencefictionfilm zijn gestapt, ondersteund door de meeslepende omgeving en technologie, zullen ervoor zorgen dat de MSC Starship Club een attractie is voor alle leeftijden.

Gasten plaatsen via digitale ‘cockpits’ hun bestelling. Rob gaat dan aan de slag en gebruikt al zijn robotvaardigheden om de cocktails te bereiden met sterkedrank, sappen en siropen. Hij zal schudden of roeren en garneringen toevoegen. De robot bereidt niet alleen een indrukwekkende scala aan cocktails, maar hij spreekt ook acht talen (Engels, Italiaans, Spaans, Frans, Duits, Portugees, Chinees en Japans), afhankelijk van de taal die is gekozen op het moment dat de gast de bestelling plaatst. Hij heeft ook een persoonlijkheid die evolueert met de omringende instellingen en sferen. Hij gebruikt zijn LED-gezicht om emotie over te brengen, zodat gasten kunnen genieten van zijn optreden terwijl ze van hun cocktail nippen.

De status van de cocktailbereiding wordt weergegeven via digitale monitoren in de bar en een LED-strip in ticker tape-stijl boven het roboteiland, terwijl gasten worden ondergedompeld in de ervaring met het ruimtethema. De kosmische cocktails worden geserveerd in op maat ontworpen futuristische glazen die gasten kunnen verzamelen als blijvend souvenir van de MSC Starship Club-ervaring.

De MSC Starship Club is al bijna zes jaar in de running, sinds het eerste originele concept. De rederij werkte hiervoor samen met vooraanstaande experts die gespecialiseerd zijn in robotica en automatisering, interieurontwerp en oplossingen voor entertainment en digitale ervaringen, om een op maat ontworpen entertainmentlocatie te creëren met een humanoïde robot als ster.

© rendering MSC Cruises

Comments