Cruise

Eerste Havila-schepen pas deze zomer in de vaart

Havila Voyages kondigt een nieuwe vertraging aan voor de lancering van haar Noorse kustdienst. Havila Kystruten deelt met Hurtigruten sinds begin dit jaar de concessie voor de route tussen Bergen en Kirkenes. Na eerdere tegenslagen op de werf zouden de Havila Castor en Havila Capella in het eerste kwartaal van 2021 worden opgeleverd. In een mededeling zegt de maatschappij nu dat de eerste schepen pas tegen de zomer zullen varen.

“Ik ben diep teleurgesteld dat de schepen niet eerder kunnen varen en wil mijn excuses aanbieden aan de gasten en medewerkers die met ons willen varen. Helaas heeft de aanhoudende situatie met betrekking tot het coronavirus de levering van sommige armaturen en fittingen vertraagd en er ook toe geleid dat minder arbeiders aan de slag zijn op de Tersan Shipyard,” aldus Arild Myrvoll, CEO van Havila Voyages.

Maar volgens de topman is de vertraging niet echt een probleem. “Met de huidige reisbeperkingen naar en binnen Noorwegen verwachten we pas tegen de zomer een sterke vraag naar het product. Het is echter belangrijk te benadrukken dat de Covid-pandemie nog niet achter de rug is en het nieuwe leveringsschema is gebaseerd op de huidige omstandigheden. Wij blijven uiteraard de situatie op de voet volgen.”

Havila Castor en Havila Capella en de twee zusterschepen die later dit jaar volgen, beschikken over 179 hutten. Het zijn milieuvriendelijke schepen die volgens Havila worden uitgerust met het grootste set aan batterijen in de wereld. Dit zal de schepen toelaten meerdere uren geluids- en uitstootvrij te varen.

© rendering Havila Voyages

Comments