Cruise

Eerste cruiseschip bezoekt Galataport Istanbul

SeaDream II meerde in het weekend als eerste cruiseschip af aan Galataport Istanbul. Emilio Freeman, VP Itineraries & Destinations bij SeaDream Yacht Club: “Onze klanten vragen SeaDream al enkele jaren om terug te keren naar Turkije. Als gevolg hiervan werkt ons volledige team sinds maanden aan de aanloop in Istanbul, een van de meest populaire cruisehavens in de Middellandse Zee. We zijn verheugd onze cruisegasten naar deze geweldige cruise- en lifestyle-faciliteit te brengen.

Figen Ayan, Galataport Chief Port Officer spreekt van een gedenkwaardige gebeurtenis voor de nieuwe terminal. Hij is ervan overtuigd dat Galataport Istanbul het cruisetoerisme zal vitaliseren over een groot gebied dat zich uitstrekt van de Middellandse Zee tot de Zwarte Zee. Ook de cruisesector reageert enthousiast op de vernieuwing van de haven en terminal. Diverse rederijen hebben al aangekondigd dat ze Istanbul volgend jaar als inscheephaven zullen gebruiken.

De ultramoderne faciliteiten, waaronder ’s werelds eerste ondergrondse cruiseterminal, biedt plaats aan drie schepen (inclusief de Oasis-klasse van Royal Caribbean) en kan tot 15.000 passagiers per dag behandelen. De 29.000 m² grote Galataport Istanbul Cruise Ship Terminal is ontworpen met een uniek luiksysteem dat een tijdelijk douanegebied creëert wanneer een schip in de haven ligt. Nadat het schip is vertrokken wordt de kustlijn en de promenade opnieuw vrijgegeven.

Aan het Galataport-project hangt een prijskaartje van bijna anderhalf miljard euro. De site nabij de Bosphorus moet de historische haven van Istanbul nieuw leven inblazen en herdefiniëren als een opwindende lifestyle-bestemming. De ontwikkelaars rekenen erop dat de winkels, attracties, musea, cruisehaven en het Peninsula Istanbul Hotel tot 25 miljoen bezoekers per jaar zullen aantrekken.

© foto Galataport Istanbul

Comments