Bestemmingen

Eerste Belgische studiereis naar Thailand sinds heropening

Op uitnodiging van de Thaise Nationale Dienst voor Toerisme trokken Julie De Meyer (Pegase), Dirk Reynaerts (Dewi), Viviane Gelaude (Rainbow) en Nathalie Coene (Best of Travel) van 26 augustus tot 2 september naar Thailand om er persoonlijk het Phuket Sandbox Project te ervaren. Meteen de eerste studiereis sinds de heropening op 1 juli. Wij vroegen organisator KonsulTra  naar de ervaringen en evaluatie van de deelnemers.

“…  Phuket Herleeft! Phuket ademt weer! Dat was de unanieme feedback.  Het is nu echt een unieke kans om Thailand op een rustige, aangename en stressloze manier te bezoeken. Wij vlogen met Qatar Airways die de mogelijkheid biedt om rechtstreeks op Phuket te vliegen en dit aan uitzonderlijke voorwaarden. Ook verschillende andere airlines zorgen voor goede verbindingen.

Ter plaatste wordt men zeer hartelijk ontvangen. Ook de formaliteiten en de covid-test die mensen bij aankomst moeten afnemen, verliepen heel vlot. Het negatieve resultaat op de test volgt snel waardoor men meteen kan starten met je vakantie. Je hoeft immers niet in je hotel te blijven maar je kan meteen genieten van de prachtige stranden, de mooie hotels, de heerlijke keuken en de vriendelijkheid van de bevolking…”

“…Iedereen die hier actief is in het toerisme, staat duidelijk te popelen om uit de startblokken te schieten. De ontvangst in de hotels kan je zelfs emotioneel hartelijk noemen. Ze keken hier zo uit naar de terugkomst van toeristen….”

Het Phuket Sandbox Project

Door de lancering van het Phuket Sandbox Project kunnen gevaccineerde toeristen sinds 1 juli ll. weer naar Thailand zonder hotelquarantaine. Er blijven wel enkele administratieve verplichtingen en PCR-testen af te nemen, maar eens je er bent, dan geniet je van een authentiek Thailand. De natuur heeft er zich hersteld. Het is algemeen veel rustiger en je krijgt heel veel waar voor je geld. Dat zagen ook de deelnemers aan de studiereis. Tal van luxueuze accommodaties kan je nu aan heel lage tarieven boeken voor je klanten.

Phuket biedt trouwens meer dan alleen strand: er zijn vele excursiemogelijkheden en men kan er genieten van een uitzonderlijke gastronomie. Van een drijvend restaurant, vermeld in de “bib gourmand” tot “fine dining” op sterrenniveau.

Verder heropening van Thailand

Ondertussen heeft Thailand zich ook verder opengesteld met bijkomende gebieden in de provincies Krabi en Surat Thani waar je als toerist heen kan. Bovendien kan je ook bestemmingen combineren met bijvoorbeeld 7 nachten op Phuket en 7 nachten in Krabi. Na een periode van twee weken kan je verder reizen door de rest van Thailand.

Deze winter wordt Thailand zo één van de weinige bestemmingen in Azië waar je zonder quarantaine heen kan. Kansen dus voor de Belgische reisindustrie!

En wat met het gevoel van veiligheid?

Hadden wij er een onveilig gevoel?  Totaal niet ! 70% van de bevolking van Phuket is gevaccineerd, de toeristen die er komen zijn volledig gevaccineerd en bovendien vind je overal alcohol dispensers om je handen te ontsmetten. Het vaccinatieprogramma loopt er verder op volle toeren om tegen het hoogseizoen nog een hogere graad van vaccinatie te hebben bereikt.

KonsulTra kon deze FAM Trip als vertegenwoordiger van de Thaise Nationale Dienst voor Toerisme uitwerken. Kris Van den Broeck (Manager KonsulTra) en Arkanae Sawangkamol (Benelux verantwoordelijke TAT) willen graag de sponsors van de studiereis bedanken: Qatar Airways en Banyan Tree Resorts hebben dit mogelijk gemaakt.

“Wij hopen nog meer studiereizen te kunnen opzetten de komende weken en de reisprofessionals goed te blijven informeren over de mogelijkheden die Thailand nu te bieden heeft. We blijven verder informeren en inspireren om zo klanten terug warm te maken om (opnieuw) naar deze populaire  bestemming te reizen… “

Kris Van den Broeck

 

 

 

Comments