Edito

Back to the Future (Day)

Back to the Future is de legendarische sciencefiction-filmtrilogie van Robert Zemeckis, waarin de hoofdrollen worden vervuld door Michael J. Fox en Christopher Lloyd. De eerste film werd uitgebracht in 1985 en nadat deze een succes bleek, volgde deel twee en drie in respectievelijk 1989 en 1990. In de films wordt gebruik gemaakt van een tijdmachine, ingebouwd in de DeLorean, een auto met een futuristisch uiterlijk. Op maandag 1 oktober 2018 gaat Travel Magazine ook ‘Back to the Future’. Het organiseert de 21ste editie van de TM Future Day in het Radisson Blu Royal Hotel Brussels, i.s.m. Travelport en NMBS Internationaal.

Met als thema ‘Corporate Travel: a transforming industry’ maken opnieuw diverse keynote speakers en panelleden hun opwachting. Flashback: Het technologisch platform van Travel Magazine ontstond in 1998 onder de naam ‘TM-automatiseringsdag’. In de daaropvolgende jaren bleef het concept evolueren met de sector waaraan het gewijd is, en groeide het uit tot een internationale trade conferentie. Voor de vijftiende editie in 2012 kreeg de inmiddels goed ingeburgerde e>Day een facelift en een nieuwe naam: Future Day! Weetje: Sinds de eerste editie van de TM-automatiseringsdag in 1998 bleef de deelname aan de studienamiddag altijd gratis.

De trilogie Back to the Future wordt als een moderne Hollywood-klassieker beschouwd en gewaardeerd om haar humor en opvallende personages. De TM Future Day is ondertussen ook een klassieker, telkens met opvallende sprekers, waar sérieux de plaats inneemt van humor (nvdr. ja, er mag ook eens gelachen worden). In de films is het een kunst om ingewikkelde theorieën over tijdreizen te gebruiken, zonder het publiek in verwarring te brengen. TM-hoofdredacteur Robrecht Willaert durft ook al eens een ingewikkelde passage uit zijn ‘reisbijbel’ te citeren, al was het maar om bij het modereren de panelleden even uit hun tent te lokken. Geen marketingpraatjes dus, maar de essentie!

We staan immers aan het begin van een nieuw tijdperk in zakenreizen. Wanneer we de tijd 15 jaar terug draaien, belanden we in een tijdperk waarin smartphones en apps nog niet bestonden. Deelplatformen zoals Uber, Airbnb of BlaBlaCar moesten nog worden uitgevonden. Er is dus heel wat veranderd, ook op vlak van de organisatie en afhandeling van zakenreizen. We kunnen ons amper voorstellen waar we over 15 jaar zullen staan. Eén ding is zeker: mensen uit het bedrijfsleven zullen nog altijd moeten reizen om vertrouwen op te bouwen met hun zakelijke relaties. In een hypergeconnecteerde omgeving, waarin alles naadloos op mekaar moet aansluiten in functie van een dynamische reiservaring, zal de zorgplicht van de travel manager alleen maar toenemen. En dat allemaal in functie van een duurzame groei van het bedrijf én een uitdagend maar haalbaar traject voor de medewerkers. Welkom aan boord voor een reis naar de toekomst! Op p.24-25 komt u alles te weten over het programma en de sprekers van de TM Future Day 2018. Wenst u zich op de valreep nog registreren? Dat kan! Surf naar de Travel Magazine website (rubriek events) en registreer vandaag nog. Afspraak komende maandag 1 oktober in het Radisson Blu Royal Hotel Brussels.

Tot slot: onder de fans van Back to the Future bevond zich de toenmalige president van de Verenigde Staten Ronald Reagan. Reagan citeerde uit de film in zijn State of the Union in 1986: “Het leven is nog nooit zo spannend geweest als tegenwoordig, het is een tijd van inspirerende ontdekkingen en heroïsche prestaties. Zoals men in de film Back to the Future zegt: ‘Daar waar wij naartoe gaan, hebben we geen wegen nodig’.”