Cruise

Duitse overheid geeft staatssteun aan MV Werften

De Duitse federale overheid en de regio Mecklenburg-Vorpommern kennen voor 193 miljoen euro aan staatssteun in de vorm van een lening toe aan de MV Werften. Dit moet de werf toelaten de activiteiten verder te zetten tot maart 2021 en de Crystal Endeavor af te werken. De scheepswerf met vestigingen in Wismar, Rostock en Stralsund is sinds 2016 eigendom van Genting Hong Kong, de moedermaatschappij van onder meer Crystal Cruises, Dream Cruises en Star Cruises.

CEO Peter Fetten: “Wij zijn zeer dankbaar voor deze aanzienlijke investering, wellicht een van de grootste steunpakketten in Duitsland. Die zal resulteren in de creatie van duizenden rechtstreekse en onrechtstreekse arbeidsplaatsen in Duitsland en binnen de Europese Unie.” Genting Hong Kong heeft sinds de overname van de scheepswerf zelf al ruim 2 miljard geïnvesteerd in de modernisering van de infrastructuur. De scheepsbouwcluster is vandaag goed voor circa 3.000 directe arbeidsplaatsen. De Maleisische groep heeft echter ook daarbuiten de Duitse economie gesteund met de bouw van in totaal al 22 schepen. De meeste van deze vaartuigen werden gebouwd op de Meyer Werft.

Werften leverde onder de Genting-leiding onder meer de vier luxueuze riviercruiseschepen voor Crystal Cruises op, legt nu de laatste hand aan de Crystal Endeavor, een expeditieyacht voor Crystal en zal in 2022 het eerste schip van Global Class voor Dream Cruises opleveren. Deze vaartuigen zullen over 2.500 kajuiten beschikken en een maximale capaciteit hebben van 9.500 passagiers! Ze behoren daarmee tot de grootste en duurste in de wereld met een prijskaartje van 1,8 miljard USD per schip.

© foto MV Werften

Comments