Cruise

Dubai Harbour Cruise Terminal officieel ingehuldigd

De Carnival Corporation & Plc vierde in het weekend de officiële opening van Dubai Harbour Cruise Terminal. De plechtigheid viel samen met het bezoek van de Costa Firenze en AIDAbella. De Carnival Corp. sloot voor de uitbouw van de nieuwe cruisehaven in 2018 een strategische samenwerking af met Shamal Holding. De terminal bevindt zich nabij Dubai Marina en The Palm Jumeirah. Ze moet een nieuwe toeristische hub in Dubai worden.

Dubai beschikte met Port Rashid al over een belangrijke cruiseterminal waar gelijktijdig zeven schepen kunnen afmeren. Dubai Harbour Cruise Terminal kan gelijktijdig twee grote resortschepen ontvangen. De faciliteit beslaat een oppervlakte van 120.000 m² met twee speciaal gebouwde terminalgebouwen die passagiers en bemanning een comfortabele en naadloze in- en ontscheepervaring bieden.

Michael Thamm, groeps-CEO Costa Group en Carnival Asia: “Na jaren van nauwe samenwerking met Shamal Holding zijn we zeer verheugd om gasten van over de hele wereld te mogen verwelkomen in de Dubai Harbour Cruise Terminal. Als ’s werelds grootste cruisemaatschappij is het onze passie om onze passagiers buitengewone vakantie-ervaringen te bieden en we zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met Shamal Holding de algemene beleving voor onze gasten zal verbeteren. De twee terminals zijn een eerbetoon aan de opmerkelijke aantrekkingskracht van Dubai en de Arabische Golf als cruisebestemming. We kijken ernaar uit om samen te werken met Dubai Harbour Cruise Terminal en haar gemeenschapspartners om van Dubai Harbor een zeer efficiënte en klantvriendelijke operatie te maken, terwijl we nieuwe toeristische kansen realiseren door in de regio te cruisen.”

Als toegangspoort tot cruisebestemmingen in de Arabische Golf, zoals Oman en Abu Dhabi, is Dubai sinds 2006 een zeer populaire bestemming voor de merken Costa Cruises en AIDA Cruises. Eind november arriveerde AIDAbella voor de eerste keer aan de Dubai Harbour Cruise Terminal. De aanloop markeerde de eerste reguliere cruisepassagiersoperatie voor de nieuwe terminals en het begin van het winterseizoen van het schip. Bovendien betekende de aankomst van Costa Firenze in Dubai op 16 december de start van het seizoen van het schip vanuit Dubai, waar het tot maart 2022 voor de eerste keer zijn thuis heeft.

Samen zullen zes merken van Carnival Corporation – AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, P&O Cruises, Princess Cruises en Seabourn – tegen 2023 de Dubai Harbour Cruise Terminal bezoeken. In totaal zullen de brands tegen die tijd naar verwachting 90 keer de nieuwe cruisehaven aanlopen.

© foto Dubai Harbour Cruise Terminal

Comments