Cruise

Doorschuifoperatie op Chantiers de l’Atlantique

Celebrity Apex heeft het Penhoët-dok op Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire verlaten. Het nieuwste schip van Celebrity Cruises zal de volgende twee of drie weken voor de Franse kust ronddobberen en zet daarna koers naar Florida waar het eerste zusterschip van Celebrity Edge in principe deze winter in de vaart komt. Het derde schip in de reeks wordt Celebrity Beyond. De oplevering van dat cruiseschip is intussen uitgesteld van de herfst van 2021 naar de loop van 2022.

Na het uitvaren van Celebrity Apex heeft MSC Virtuosa het bouwdok verlaten en werd naar de Penhoet-kade gesleept voor de verdere afwerking. De lancering van het MSC-schip is voorzien voor begin 2021. De oorspronkelijke datum was eind 2020, maar moest worden opgeschoven omdat de Franse scheepswerf enige tijd gesloten was ten gevolge van de Covid 19-pandemie.

Na de verhuis van MSC Virtuosa is het bouw- en droogdok  in Saint-Nazaire nu helemaal vrij voor Wonder of the Seas, het vijfde schip van de Oasis-klasse van Royal Caribbean International. De assemblering van het vaartuig is intussen flink opgeschoten en de voorbije dagen werd de brug geplaatst. De ruwbouw moet over enkele weken klaar zijn zodat de werf kan overgaan tot de tewaterlating van Wonder of the Seas. Royal Caribbean zal het cruiseschip vanaf 2022 inzetten in Azië.

© foto Celebrity Cruises

Comments