Cruise

Diverse maatschappijen varen deze zomer in Groot-Brittannië

Het ziet ernaar uit dat mei een kantelpunt wordt voor de heropstart van de cruisesector. In de Middellandse Zee zien we dat Costa Cruises en MSC Cruises in de loop van die maand weer met twee schepen varen. Daarnaast kondigen diverse maatschappijen na 17 mei cruises aan vanuit Groot-Brittannië. Die dag loopt namelijk de Britse lockdown af en kunnen inwoners weer internationaal reizen.

MSC Cruises vaart vanaf 20 mei vanuit Southampton. De rederij start met een reeks minicruises om dan tegen de zomer te evolueren tot weekcruises. Op dit ogenblik staan deze afvaarten alleen open voor inwoners van Groot-Brittannië. De rederij zal ook niet-gevaccineerde gasten toelaten op voorwaarde dat ze een negatieve coronatest kunnen voorleggen.

Viking Cruises zet vanaf 22 mei haar nieuwste schip Viking Venus in. Dat cruiseschip zal trouwens in Groot-Brittannië gedoopt worden. P&O Cruises kondigt vanaf 27 juni cruises rond de Britse eilanden aan. Alleen gevaccineerde passagiers kunnen op deze afvaarten meevaren. Fred. Olsen Cruise Line stelt vanaf 5 juli een reeks cruises rond Groot-Brittannië voor met een beperkt aantal aanloophavens.

Ook Princess en Cunard hebben hun internationale cruises voor de zomer geschrapt, maar zullen wel kortere cruises aanbieden in Britse wateren. Saga plant een gelijkaardig programma. Deze Britse maatschappij was begin dit jaar de eerste om aan te kondigen dat alleen gevaccineerde vakantiegangers kunnen meevaren.

© foto Viking Cruises

Comments