Cruise

Diverse Carnival-brands verlengen opschorting

Holland America Line verlengt de opschorting van alle cruises in de Caraïben, Europa, de Amerikaanse westkust en Canada/New England tot en met 30 april 2021. Voor sommige schepen wordt de cruisestop zelfs verlengd tot mei of juni. In de Middellandse Zee komen de Volendam en Westerdam pas in juni terug in de vaart. In Alaska wordt de heropstart van de Eurodam en Oostendam vanuit Seattle uitgesteld tot de eerste week van juni. Koningsdam hervat midden mei haar cruises vanuit Vancouver. Nieuw Amsterdam en Noordam verwelkomen pas midden mei hun eerste klanten. Voor de Zuiderdam zijn alle cruises vanuit Vancouver uitgesteld tot begin juni. HAL heeft ook beslist om tot en met augustus geen cruises met de Zaandam in te leggen in Canada/New England.

Dochterrederij Princess Cruises stelt haar lancering uit tot 14 mei 2021. De beslissing slaat op de afvaarten in de Caraïben, Europa, Alaska en langs de Amerikaanse westkust. In een mededeling zegt Princess’ President Jan Swartz dat de rederij intussen de voorbereidingen verderzet voor de heropstart zoals opgelegd door de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Carnival Cruise Line heeft beslist haar opschorting te verlengen tot 31 maart 2021. De afvaarten met de Carnival Freedom vanuit Galveston hervatten op 10 april en de cruises met de Carnival Miracle vanuit San Diego en San Francisco pas op 16 september. Door een herschikking van de droogdokperiodes van de schepen, vervallen daarnaast in het najaar 2021 een reeks afvaarten vanuit Port Canaveral en Charleston. Bij P&O Australia komt het eerste schip pas op 25 april terug in de vaart.

© Holland America Line

Comments