Cruise

Disney stelt nieuwe cruiseschepen uit

Disney Cruise Line stelt de ingebruikneming van twee LNG-aangedreven schepen met twee jaar uit. Eerder had de maatschappij al aangegeven dat de oplevering van het eerste schip, Disney Wish, met zes maanden was uitgesteld door de werkonderbreking op de Meyer Werft als gevolg van Covid-19. Tijdens de bekendmaking van de jongste kwartaalcijfers gaf de directie te kennen dat de daaropvolgende schepen er pas in 2024 en 2025 aankomen. Disney Cruise Line heeft in Duitsland een order lopen voor drie schepen met 1.250 kajuiten.

Niettemin ziet CEO Bob Chapek de toekomst positief tegemoet. De interesse voor Disney-cruises is volgens hem heel groot. “Wij zien een uitzonderlijk sterke vraag naar cruises voor de tweede helft van het fiscale boekjaar 2021 en het volledige jaar 2022.” Hij voegt eraan toe dat de lange opligperiode het succes van Disney Cruise Line niet heeft getemperd en de maatschappij zonder problemen de nieuwe schepen zal weten te vullen.

Wanneer de schepen terug in de vaart komen, heeft Chapek niet meegedeeld. Hij gaf alleen aan dat de eisen van de Amerikaanse gezondheidsdiensten (CDC) betekenen dat de schepen later dan gehoopt weer gasten zullen ontvangen. De huidige vier schepen van de rederij liggen sinds de opschorting in het Franse Brest.

© rendering Disney Cruise Line

Comments