Reisindustrie

Dino Van Eeckhaut: van hotelprins naar lobsterkoning

Na een indrukwekkende internationale loopbaan in de hotellerie kwam Aalstenaar Dino Van Eeckhaut (60) de jongste maanden – en in volle coronatijd! – op de proppen met een voor ons land nieuw culinair high-end streetfood concept. Na een eerste vestiging sedert half juni ll. van Lobster ’N Rolls op een boogscheut van Brussel aan de Zavel/Sablon (Rollebeekstraat 9) opende hij, in samenwerking met zijn zoon Arnaud, recent op de Knokse Zeedijk 658 (in de onmiddellijke nabijheid van het Lichttorenplein) een tweede zaak (voorlopig enkel take away), die sedert begin december ll. kan rekenen op flink wat bijval.

Lobster ’N Rolls serveert een artisanale brioche op basis van de typische Belgische sandwich die belegd wordt met kreeft, rivierkreeftjes, king crab, snow crab en/of grijze garnalen. Prijzen schommelen tussen 12,90 en 27,90 euro.

“Zowat vijftien jaar geleden maakte ik in Londen voor het eerst kennis met het concept van de ‘lobsterburger’, een trend die ondertussen ook in de Verenigde Staten succesvol is gebleken”, vertelt Dino Van Eeckhaut.

“Het concept werd enigszins aangepast aan de Belgische smaken en het beleg kan aangevuld worden met verschillende toppings, garnituren en kruiden zoals chili, limoen en/of pijpajuintjes. Mijn inspiratie voor dit nieuw avontuur haal ik zeer zeker uit mijn vele reizen die ik als hotelier in heel de wereld heb gemaakt. Ik heb overigens altijd geweten dat het concept en het recept zou aanslaan en zowel in Brussel als in Knokke scoorden we er onmiddellijk mee. Alles valt of staat uiteraard met kwaliteit en we zorgen dan ook dat beleg en broodje van een succulent en kwalitatief hoogstaand niveau zijn. De klassieke brioche heeft een opwaardering gekregen volgens een eigen recept en wordt gebakken door Aux Merveilleux de Fred, een Franse bakkerijketen met verscheidene vestigingen in Vlaanderen.

Reeds toen ik de Hotelschool Koksijde volgde was het mijn droom om een eigen restaurantconcept te bedenken en te ontwikkelen en dit via een keten verder uit te bouwen. Het toeval heeft er anders over beslist en ik kwam in de hotellerie terecht. Nu ik de hotelsector vaarwel heb gezegd kan ik mijn  jeugddroom alsnog gestalte geven. Op een klein jaar zijn er nu straks al drie zaken geopend. Eens corona zo goed als bedwongen is en de restaurants opnieuw open mogen starten wij met Lobster ’N Rolls XL waar we dan kreeft – bellevue of gegrild –, king crab en lobsterburgers aan tafel kunnen serveren. De lobsterburger met asperges, krokante sla en een choronsausje zal alsdan sowieso een primeur voor België zijn.”

30 jaar hotellerie

Dino Van Eeckhaut kan prat gaan op een carrière van niet minder dan 30 jaar als internationaal hotelier. Hij was o.a. general manager voor drie hotels van de Wyndham Hotel Group (9.000 hotels in 90 landen) in Dubai. Verder bekleedde hij ook topfuncties bij Crowne Plaza Paris Republique en bij een aantal andere hotelketens in Europa en in het Midden-Oosten, zoals Hilton International, Hyatt, Disneyland Paris, Sofitel en Taj Palaces Hotels & Resorts.

Het zal dan ook weinig lezers verrassen dat Dino Van Eeckhaut aan expansie in eigen land denkt. Voorlopig staan Gent, Kortrijk en Hasselt al op het verlanglijstje om een nieuwe Lobster ’N Rolls aan het plaatselijke culinaire firmament toe te voegen.

Dino Van Eeckhaut :“Ik ben ervan overtuigd dat ik straks in nog een aantal koopkrachtige steden mijn nieuw concept zal kunnen introduceren. Mijn zaak op de Knokse Zeedijk zorgt alvast voor een behoorlijk sterk staaltje brand awareness. Zoon Arnaud, die in charge is van de Brusselse vestiging, ontfermt zich vanaf mei a.s. tevens over Lobster ’N Rolls Antwerpen (Leopold de Waelstraat) aan het hippe Zuid.”

Lobster ’N Rolls, Zeedijk 658, Knokke-Heist

Tel. 050/33.35.48

E-mail: knokke@lobsternrolls.com

Website: www.lobsternrolls.com

 

 

Comments