Aviation

Diamond Award voor 3.500 medewerkers van Brussels Airlines

Naar jaarlijkse traditie reikte Brussels Airport Company maandagavond de Brussels Airport Aviation Awards uit. Tijdens de 11’de editie bekroonde de luchthaven de luchtvaartmaatschappijen en partners die zich gedurende het afgelopen jaar onderscheiden hebben op het vlak van punctualiteit en performantie, milieu en veiligheid, ontwikkeling van het netwerk en nieuwe routes. CEO Arnaud Feist van Brussels Airport Company reikte de Diamond Award uit aan de 3.500 medewerkers van Brussels Airlines. Het is de 5’de keer dat de Diamond Award wordt uitgereikt, de award bekroont een persoon of een organisatie die consistent heeft bijgedragen aan de succesvolle ontwikkeling van Brussels Airport.
”Brussels Airlines is de afgelopen jaren één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen in Europa geweest, met op Brussels Airport een groei van 5 miljoen passagiers in 2010 naar 9,1 miljoen in 2017”, aldus Feist. “Het intercontinentale netwerk is uitgebreid van sub-Sahara Afrika naar Noord-Amerika en India. Het lidmaatschap van Star Alliance heeft bovendien vele andere intercontinentale luchtvaartmaatschappijen naar Brussels Airport gebracht. Brussels Airlines is ook de vliegende ambassadeur voor België. Initiatieven zoals Hi Belgium en de vliegtuigen met Belgische iconen maken de luchtvaartmaatschappij zeer herkenbaar in het buitenland en geven zo een belangrijke bijdrage voor het toerisme naar België. Met de Diamond Award willen wij alle 3.500 medewerkers van Brussels Airlines bedanken voor alle inspanningen die ze dagelijks doen voor deze fantastische prestatie.”
Afscheidnemend ceo Bernard Gustin van Brussels Airlines was duidelijk aangedaan. Samen met een tiental aanwezige werknemers van de maatschappij nam hij dankbaar de trofee in ontvangst. Gustin stapt einde maart op bij Brussels Airlines na een geschil met hoofdaandeelhouder Lufthansa over de volgen strategie binnen Eurowings.
De overige awards gingen naar:
– Network Development Award Short Haul Airline: Air Arabia Maroc
Air Arabia Maroc voegde afgelopen jaar Fez toe aan haar netwerk en tekende een groei van 20% in het aantal passagiers op. Met 4 rechtstreekse bestemmingen in Marokko is Brussels Airport een van hun grootste Europese hubs.
– Network Development Award Long Haul Airline : Hainan Airlines
Sinds oktober vliegt Hainan Airlines drie keer per week rechtstreeks naar de nieuwe Chinese bestemming, Shanghai. Op 20 maart worden daar nog twee wekelijkse vluchten naar Shenzhen aan toegevoegd.
De tweede categorie van Awards is die van Environment en Safety. Deze awards worden uitgereikt aan luchtvaartmaatschappijen of partners die in het bijzonder bijgedragen hebben aan het milieu en aan een voortdurende verbetering van veiligheidsstandaards en –bewustzijn.
– Environment Award: TUI fly
TUI fly heeft een groot order geplaatst voor de nieuwe generatie Boeing B737MAX vliegtuigen. Het eerste exemplaar is op 30 januari geland op Brussels Airport en TUI fly België zal in 2018 al vier van deze bijzonder geluidsarme toestellen inzetten. Ook zal dit jaar een tweede Boeing B787 aan de lange afstandsvloot worden toegevoegd.
De Performance and Punctuality Awards worden uitgereikt aan luchtmaatschappijen die stipt en performant zijn. Punctualiteit is de beste on-time performance, d.w.z. met een aankomst of een vertrek binnen de 15 minuten van de schematijd.
– Punctuality Award Short Haul Airline: Iberia
Iberia heeft een punctualiteit van 89% voor de drie dagelijkse vluchten naar Madrid.
– Punctuality Award Long Haul Airline: ANA
All Nippon Airways heeft een punctualiteit van 92% voor hun dagelijkse vlucht naar Tokyo.