Bestemmingen

De veelkleurige schoonheid van Senegal

Op uitnodiging van MisterFly gingen elf reisagenten van 28 november tot 4 december 2019 naar Senegal. De groep kon er de vele aspecten van het veelkleurige land en zijn bruisende hoofdstad Dakar ontdekken. Ook de badplaats Saly werd belicht met zijn weelderige natuur en het nationaal park van de Saloumdelta. Deze studiereis werd georganiseerd in partnership met Brussels Airlines en de toeristische dienst van Senegal.

Dakar

De havenstad Dakar verwelkomt al zijn bezoekers met een aanstekelijke levendigheid. De inwoners van jong en oud zorgen voor een gezellige drukte. De maand november zorgt met zijn Atlantische warmte voor een breed scala aan geuren en kleuren. De kalmte van sommige hotels contrasteert met het dichtbevolkte hart van de stad, met meer dan een miljoen inwoners. Dakar bevindt zich op het meest Westelijke punt van het Afrikaanse continent. Je leert bij over dat continent in het museum voor zwarte beschavingen, een nagelnieuw museum waar de bijdrage van Afrika aan de evolutie van de wereld wordt toegelicht. Het bronzen beeld van de renaissance, het grootste van Afrika, torent uit over Dakar en waakt over de stad. Op een twintigtal minuten van de haven van Dakar vind je l’île de Gorée in de oceaan, een must voor wie meer over de geschiedenis van het land wil te weten komen. Op 25 hectare herinneren smalle gekleurde huizen en straatjes aan het slavenbestaan, een verblijf waar 200 vrouwen, kinderen en mannen gedurende 400 jaar slavernij gevangengehouden werden. Blaise Diagne werd op het kleine eiland geboren, en naar hem werd de internationale luchthaven van Senegal vernoemd. De Franse politicus was de eerste Franse afgevaardigde in de Franse Kamer en schreef mee aan de Franse grondwet.

Senegalese natuur

Enkele kilometers buiten de hoofdstad onthaast je de drukte volledig. De kwaliteit van de wegen ontwikkelt zich in positieve zin in Senegal, wat reizen over de weg comfortabeler maakt. Ten zuiden van ‘la Petite Côte’, op het einde van een houten brug vinden we het eiland Fadiouth, ook wel het zeeschelpeneiland genoemd. Het eiland van een twaalftal hectare staat bekend om zijn zeevruchten en is zeker een bezoekje waard. Christenen en moslims leven er harmonieus samen. Zet je verder koers richting het zuiden, dan kom je zeker en vast baobab-bomen tegen, een nationaal icoon. Eenmaal aangekomen in het nationaal park bij de Saloum Delta, een van de zes nationale parken van Senegal en UNESCO-werelderfgoed, kan je duizenden vogels spotten. Er zijn een honderdtal verschillende soorten gedocumenteerd. Je kan je er bovendien in de mangroves begeven. Ontmoet er ook de ‘koningin van Sipo’, een kranige dame van (officieel) 98 jaar oud, die haar geheimen onthult om eeuwig jong te blijven.

Saly, voetjes in het zand

Op enkele kilometers van de witte zandstranden van de badplaats Saly, kan je de Afrikaanse fauna gaan bewonderen in het Bandia-reservaat, de bekendste attractie in de omgeving. Er leven twaalf diersoorten in semi-vrijheid op een oppervlakte van 3500 hectare. Een waar plezier voor fotografen. Zo spot je er o.a. antilopes, elanden, giraffen, zebra’s, neushoorns, apen en struisvogels. Voor de veiligheid van zowel mens als dier, zitten hyena’s, reptielen en krokodillen in een omheinde zone. Er zijn heel wal diersoorten die er worden beschermd tegen stropers. In Saly kan je verder heel lekker eten, net als in de rest van het land.

Gezien de beperkte tijd brachten we geen bezoek aan het roze meer in Saint-Louis en enkele andere charmante bezienswaardigheden. Een goede reden om nog eens terug te gaan!

MisterFly

MisterFly sloot 2019 af met een mooie groei, zowel internationaal als op de Belgische markt, waar de targets ruimschoots werden gehaald. MisterFly gaat prat op een ruim aanbod aan hotels, vluchten, huurauto’s, vlucht+hotel (een pakket waarbij MisterFly zich als organisator aansprakelijk stelt). Vanaf begin januari zorgen ze ook voor transfers, wat dé nieuwigheid van 2020 is.

Comments