Column, Varia

D&D-column #1

In onze nieuwe reeks vertellen België’s bekendste ontdekkingsreiziger, Dixie Dansercoer, en de welbekende Sales, Davy Van Acker, over de troeven van Hapag-Lloyd’s expeditie-cruises. Tijdens een eerste en ruige tocht nemen ze u mee naar Antarctica!

Waar de wereld ophoudt, beginnen herinneringen

We starten in Ushuaia en kijken ver voor ons uit naar de blauwe wildernis die ook wel de Drake Passage wordt genoemd. Een legendarische overtocht die door menig passagier met knikkende knieën en lede ogen wordt aangevat.

Onze tocht brengt ons naar Antarctica, het Witte Continent, daar waar pinguïns stoeien, zuivere lucht je longen vult en de hypnotiserende stilte de gletsjers nog groter doen lijken.  Een reis ver weg van de beschaving om ongerepte gebieden te verkennen, maar evenzeer een detoxkuur van onze consumptiemaatschappij. Deze reis is een ware confrontatie met de natuur, maar tevens ook met ons zelf.  Terwijl ons expeditieschip moeiteloos manoeuvreert rondom kolossale ijsbergen en dat met slechts 199 gasten aan boord, beleef je de natuur in haar puurste vorm.  De gehele reis voelden we ons dan ook zo klein en kwetsbaar tegenover de impressionante natuur dat we ervaren.

Het einde van de wereld is het begin van vele geweldige herinneringen. Er heerst een bijna oorverdovende stilte, die alleen door het roepen van wilde dieren of het kraken van het ijs wordt onderbroken. Op geen enkele andere wijze kun je op deze intense manier de diversiteit van dit gebied verkennen en het fascinerende landschap bewonderen.

Reizen naar het uiterste van de wereld, waar weinig mensen je zijn voorgegaan, kan alleen met respect voor de natuur.  Dat is wat we doen, dat is wie we zijn!

Het Witte Continent zal ook jou en je klanten verrassen met kippenvelmomenten.

Dixie: Ikzelf zal deze reis mee begeleiden met de HANSEATIC inpiration . Gedurende deze reis van 13 dagen sta ik jullie klanten bij tot het ultiem ervaren van deze unieke dierenwereld.

Op 2 februari 2021 gaat de Antarctica Expeditie van Ushuaia naar Ushuaia langs de Drake Passage, het Antarctische Schiereiland, de Weddellzee, de Zuidelijke Shetlandeilanden en de passage van de Zuidpoolcirkel (route INS2103). Deze expeditie met de HANSEATIC inspiration is te boeken bij onze partners.

 

Comments