Analyse

Cyprus ontdekken met Pegase   

Cyprus (her)ontdekken? Vier reisagenten vertrokken op 2 juni vanuit Brussels Airport naar het zonnige en gastvrije Cyprus. Vóór de vlucht was er tijd om kennis te maken met mekaar en met Julie De Meyer en Stephanie Peisman die ons begeleidden. Lounge The Suite is daarvoor een ideale plek. Na een vlucht van zo’n vier uur trakteerde de chauffeur in Paphos ons op champagne!

Daarna inchecken in het vijfsterren Constantinou Bros Asimina Suites. Alle deelnemers logeerden in een aparte suite. Later maakten we bij het uitgebreide en uitstekende buffet al een beetje kennis met de keuken van Cyprus en proefden we after dinner drinks in de hotelbar.

Na een ontbijt op het terras op weg voor een hotelbezoek in Paphos. Hotel Elysium met arcaden, mozaïeken, een statige bibliotheek ligt vlak bij de site van de Koningstombes. Daarna richting Pissouri, ideale plek voor rustzoekers. Een huurauto is wel een must. Columbia Beach Resort is gebouwd in Cypriotische stijl. Aan het strand schitteren witte rotsen weerspiegeld in helderblauw water. We genoten er tijdens de lunch van de fameuze mezze, een opeenvolging van heerlijke gerechtjes waar maar geen eind aan schijnt te komen. ’s Avonds nodigde Aristos Diomedous ons uit voor een zonsondergang bij een glas champagne en hapjes. Toen het licht verdwenen was, kregen we een powerpoint-presentatie over de verschillende Constantinou Bros Hotels in Paphos. Bedoeling: reisagenten goed informeren om de juiste klant in het juiste hotel te boeken. Een moeilijke opdracht volgens Diomedous.

Dag drie bracht ons aan boord van de Ocean Flyer voor een VIP cruise. In Coral Bay konden liefhebbers zwemmen en  snorkelen. Later volgde een lichte lunch en de hele vaart lang genoot iedereen van de open bar. Weer zwemmen bij de Sea Caves, een exclusieve halte voor de Ocean Flyer. Mooi en rustgevend.

Even tijd om van ons hotel te genieten of naar Paphos te gaan. Een levendig havenstadje dat je vanuit de Constantinou Bros Hotels kan bereiken met de lijnbus, een taxi of te voet langs de strandpromenade. Later een bezoek aan Athena Royal (adults only) en het familiehotel Athena Beach. En culinair verrast worden in een specialiteitenrestaurant van dit hotel.

Constantinou Hotels en meer

Volgens Aristos Diomedous, general manager Constantinou Bros Hotels, heeft Paphos Culturele Hoofdstad 2017 het toerisme een boost gegeven. “Het centrum is gerenoveerd en autovrij gemaakt, synoniem voor meer leven. De stad is Unesco Werelderfgoed en een plek met cultuur en natuur. Voordeel is ook dat de luchthaven maar 15 kilometer ver ligt, dus geen lange transfers. En waarom reisagenten best kiezen voor Constantinou? De locatie, het concept adults only, families of enkel suites, de gastvrijheid en de fantastische keuken. En die laatste gelden voor de vijf- én de viersterrenhotels.”

“Nu Turkije weer beter verkoopt, vergeten reisagenten een bestemming als Cyprus”, zegt Julie De Meyer, Pegase Category Executive Cyprus. “Deze studiereis is georganiseerd op vraag van Constantinou Bros Hotels voor een klein gezelschap om beter met de reisagenten te communiceren en een volledige indruk te geven. De Constantinou Hotels zijn een belangrijke partner voor Thomas Cook België en dus ook voor Pegase. Er zijn exclusieve contracten voor België met de drie hotels. Athena Beach en Athena Beach Royal zijn prijs/kwaliteit erg goed, eigenlijk mogen ze 5 sterren krijgen. Naar Cyprus kom je niet zozeer voor de stranden, wel voor de cultuur, de havenstad Paphos, het Kykkosklooster, het Troödosgebergte. Ideaal voor de Pegase-klant. Die is zelfstandig en hoeft niet bij het handje te worden genomen.”

Stephanie Peirsman, Luxury Travel Advisor Pegase reist mee om kennis te verwerven en preciezere informatie te kunnen geven aan de reisagenten en de klant. “Heel mooi en aangenaam verrast door de natuur, de kust, de fantastische hotels, het centrum van Paphos. De service van de Constantinou Hotels is af. Dat we zo goed werden ontvangen wijst op kwaliteit, een perfecte service. Ik kan die hotels met mijn ogen dicht aanraden. Het was een studiereis met een kleine groep en een fijn programma. De boottocht en de single suite aangeboden door Aristos waren pure verwennerij.”

De reisagenten over Cyprus

“Ik ben aangenaam verrast door de vriendelijkheid van de inwoners: niks is hen te veel, en ze zijn hoffelijk tegen iedereen, jong en oud. Vroeger moest ik afgaan op wat ik van mensen hoorde, nu kan ik de bestemming veel beter verkopen”, aldus Jessica Gladine (Jetexpress Wemmel). ”Er zijn mooie hotels, de promenade naar Paphos haven is aangenaam en als het strand voor het hotel is opgehoogd, en volgens Aristos gebeurt dat binnenkort, betekent dat een plus. Mooie stranden zijn in bij mijn klanten.” Ze vindt het jammer dat er geen tijd was om bijvoorbeeld Limassol en hotels daar te bezoeken. Cyprus is een bestemming die ze vaak zelf aan haar klanten moet voorstellen en de prijs ligt er misschien iets hoger, maar de kwaliteit en de service ook, vindt ze.

Hilde Verbeke (Verbeke Reizen Oudenaarde) is hier voor de vijfde of zesde keer. “Na een paar jaar keer ik graag terug naar een bestemming, kijken wat er veranderd is, of het hotel is gerenoveerd, het publiek geëvolueerd. Een hotelbezoek alleen volstaat niet, ik wil ook de sfeer proeven, de service evalueren.” Hoewel ze Cyprus  niet meteen als echte familiebestemming met kleine(re) kinderen aanraadt, vindt ze dat hotels goed uitgerust zijn voor baby’s, waardoor je klanten weinig zelf moeten meeslepen. “En het is een veilige bestemming. Nu ik ze zelf gezien heb, ken ik het juiste hotel voor mijn ‘luxeklant, niet goedkoop maar wel een heel goede service en mooie hotels. En de Griekse sfeer is heel plezant.”

“Ik was hier acht of negen jaar geleden met vakantie, maar Paphos is enorm veranderd. Aan het centrum is hard gewerkt, het is er heel aangenaam,” vertelt Jo Strubbe (Neckermann Gent). “En de Pegase-hotels zijn super. Er hangt een prijskaartje aan, maar je krijgt heel veel kwaliteit. Alles is verzorgd, tot in de kleinste details en vriendelijkheid staat hoog in het vaandel. En dan de keuken! Kortom, het totale pakket is af. Een ideaal product voor wie iets eist van een vakantie, de hogere kwaliteit van de hotellerie apprecieert, cultuur en relaxen wil combineren.” De studiereis vond ze top, aangenaam en een mix van bezoeken en ontspanning.

“Mijn doelpubliek: klanten die Griekenland al ontdekt hebben en op zoek zijn naar iets dat hen positief kan verrassen. Bij voorkeur aan koppels die op avontuur gaan, een auto huren en links willen rijden. Ook goed voor families die niet op zoek zijn naar een zeer goede miniclub of waterinfrastructuur”, zegt Julie Godts, (Uniglobe Universal Travel Hoeilaart). “De locals zijn heel familiaal, heel open naar toeristen toe en dat is belangrijk, voor mezelf en mijn klanten. Cyprus is een hele ontdekking voor mij, zowel qua sfeer, gastronomie als bevolking.” Over de studiereis veel lof: de verrassing van een eenpersoonssuite, het bezichtigen van een kamer met privézwembad en ontvangst met champagne en hapjes, een superbediening in het hotel,…

Wie, wat, waar?

Bestemming: Cyprus.
Organisatie: Pegase
Vluchten: Brussels Airlines
Begeleiding: Julie De Meyer (Pegase) en Stephanie Peisman (Pegase).
Bezochte hotels: Elysium 5* (Paphos), Columbia Beach Resort 5* (Pissouri),  Constantinou Bros Athena Royal 4* (Paphos), Constantinou Bros Athena Beach 4* (Paphos).
Overnachting: Constantinou Bros Asimina Suites 5* (Paphos).
Deelnemers: Julie Godts (Uniglobe Universal Travel Hoeilaart), Jessica Gladine (Jetexpress Wemmel), Hilde Verbeke (Verbeke Reizen, Oudenaarde), Jo Strubbe (Neckermann Gent).

Lieve Boelens, senior reporter Travel Magazine

Comments