Cruise

Cunard stelt heropstart uit tot voorjaar 2021 en herschikt vaarschema’s

Cunard verlengt de opschorting van haar cruises van maart tot 25 maart 2021 voor de Queen Elizabeth, 18 april 2021 voor de Queen Mary 2 en 16 mei 2021 voor de Queen Victoria. Eerder was al duidelijk dat de rederij haar wereldcruises zou uitstellen vanwege de onzekerheid over de verspreiding van het Covid 19-virus en de vraag of de landen en havens al dan niet open zouden zijn. Met de jongste mededeling gaat Cunard nog een stap verder.

President Simon Palethorpe: “Het spijt ons voor alle gasten die op een van de geannuleerde reizen zouden varen en voor de teleurstelling die dit nieuws zal veroorzaken. Na een zeer zorgvuldige afweging en een herziening van de nieuwste richtlijnen, vinden we het gewoon niet verstandig om de cruises te hernemen met onze huidige schepen en hebben we de toekomstige reisroutes moeten herzien.”

Dit betekent concreet dat de Queen Elizabeth tot 13 december 2021 niet naar Australië, Japan en Alaska vaart. In de plaats stelt het schip nieuwe cruises voor naar de westkust van Ierland en de Schotse eilanden, korte cruises naar Amsterdam en langere reizen naar onder meer Noorwegen en de Iberische kusten. Die boekingen voor deze nieuwe cruises van 3 tot 14 nachten openen op 29 september aanstaande.

Na het opschorten van de wereldcruise 2020 en het annuleren van de wereldcruise 2021 zal Queen Mary 2 in 2022 opnieuw een klassieke wereldcruise van bijna vier maanden voorstellen. Deze reis rond de wereld vervangt de eerder aangekondigde drie maanden durende rondreis in Zuid-Amerika. De reservaties voor de wereldcruise 2022 starten op 8 september eerstkomend.

Cunard zal de gasten en reisagenten inlichten over deze wijzigingen. Alle passagiers die hun reis geannuleerd zien, ontvangen automatisch een future cruise credit ter waarde van 125 procent of kunnen een volledige terugbetaling van hun reis aanvragen.

© foto Cunard

Comments