Cruise

Crystal vaart opnieuw te midden onzekerheden

Morgen, zaterdag, ontvangt Crystal Serenity haar eerste klanten in de Bahama’s. Daarmee wordt Crystal Cruises de volgende rederij die na de coronapandemie weer naar zee trekt. Het luxeschip stelt vanuit de Bahama’s zestien afvaarten voor tussen juli en oktober. Gasten kunnen inschepen op zaterdag in Nassau en op zondag in Bimini. Crystal Serenity zal op dit vaarschema verder Harbour Island, Great Exuma, Long Island en San Salvador Island aanlopen. Het tweede schip wordt de Crystal Endeavor die afgelopen weekend in Duitsland werd gedoopt en op 17 juli in Reykjavik aan haar inaugurale cruise begint.

Intussen heeft de rederij de geplande afvaarten met de Crystal Symphony vanuit Antigua en St. Maarten afgelast. Op haar website wijst Crystal op de positieve evolutie in de Verenigde Staten en de feedback van reizigers die verkiezen vanuit Noord-Amerika te vertrekken in plaats van eerst naar de Caraïben te vliegen. Details over het nieuwe vaarschema van de Crystal Symphony worden eerstdaags gepubliceerd.

Deze week doken ook berichten op dat Crystal haar riviervloot zou verkopen, wat de rederij ten stelligste tegenspreekt. Volgens een woordvoerder stijgt het aantal passagiers op de rivierschepen en krijgt het product een tevredenheidsscore van 97 procent. Crystal River Cruises hervat op het einde van de zomer haar programma. Crystal Ravel vaart vanaf 29 augustus op de Donau. Crystal Debussy verzorgt vanaf 30 augustus opnieuw cruises op de Rijn.

Crystal en de moedermaatschappij Genting Hong Kong hebben een woelige periode achter de rug. De groep keurde zopas een grondige herstructurering en schuldherschikking goed. In Duitsland sprong de overheid bij om de toekomst van MV Werften veilig te stellen. De scheepswerf, eigendom van Genting, heeft drie vestigingen in Noord-Duitsland. Werften zal de volgende jaren schepen bouwen voor Crystal en haar Aziatische zuster Dream Cruises.

Intussen rijst er ook twijfel over de plannen van Genting om de volgende jaren schepen te bouwen voor hotelgroepen. Colin Au, Group President Genting Hong Kong, kondigde het project afgelopen weekend aan op de doop van de Endeavor. Blijkbaar staan de onderhandelingen met de hotels minder ver dan Au liet uitschijnen. Op sociale media werd de bewuste passage uit de speech van Au en het videoverslag van de doop geknipt en wordt nergens nog melding gemaakt van deze hotelschepen.

© foto Crystal Cruises

Comments