Cruise

Crystal stelt lancering Endeavor uit tot 2021

Crystal Cruises heeft de lancering van haar expeditieschip Crystal Endeavor uitgesteld tot 2021. De rederij schrijft het uitstel in de eerste plaats toe aan vertragingen in de afwerking door werkonderbrekingen bij MV Werften in Duitsland ten gevolge van de coronapandemie. Nochtans verliet het schip voor 200 gasten al rond de jaarwissel de bouwloods en zou het na de finale afwerking in het voorjaar van 2020 in de vaart komen. Er waren charters gepland in Azië. Daarna zou de Endeavor in de zomer haar afvaarten starten voor het grote publiek. In een mededeling zegt de rederij dat een aantal cruisehavens en bestemmingen in de wereld voorlopig gesloten blijven. Al deze factoren hebben Crystal Cruises doen besluiten de afvaarten voor de rest van het jaar te schrappen en het expeditieschip pas volgend jaar te lanceren. Gasten met reservaties krijgen een cruisetegoed ter waarde van 125 procent dat ze kunnen gebruiken voor elke Crystal-reis tot en met 2023.

Dinsdag kondigde ook P&O Cruises aan de hervatting van haar cruises andermaal uit te stellen. De nieuwe opstartdatum is nu 15 oktober. Dat betekent dat de Iona die de volgende weken wordt opgeleverd het hele zomerseizoen tegen de kade zal blijven.

Maar er is ook goed nieuws. CroisiEurope bevestigt nogmaals dat ze op 16 juli haar riviercruises hervat. Vanaf 26 juli zal de Franse rederij met La Belle des Océans eveneens starten met zeecruises tussen Nice en Corsica. A-Rosa kondigt aan dat zij midden juni opnieuw riviercruises aanbiedt. De A-Rosa Alva vaart vanaf 17 juni op de Douro in Portugal. Op 19 en 20 juni vertrekken de eerste cruises op de Rijn en Donau.

© foto Crystal Cruises

Comments