Cruise

Crystal Serenity vaart vanaf 3 juli in de Bahama’s

In een gezamenlijke persconferentie hebben Crystal Cruises en de minister van Toerisme van de Bahama’s aangekondigd dat Crystal Serenity vanaf 3 juli weekcruises zal aanbieden vanuit Nassau. De luxerederij stelt in een eerste fase zestien afvaarten voor tussen juli en oktober. Gasten kunnen inschepen op zaterdag in Nassau en op zondag in Bimini. Crystal Serenity zal op dit vaarschema verder Harbour Island, Great Exuma, Long Island en San Salvador Island aanlopen.

Interim-CEO Jack Anderson: “Net als onze gasten hebben we reikhalzend uitgekeken naar de dag dat we hen weer aan boord kunnen verwelkomen. Met de nieuwe Bahamas Escapes kunnen reizigers genieten van luxecruises en ondersteunen ze tegelijk de luchtvaartmaatschappijen en de lokale tewerkstelling in de winkels, restaurants en hotels waar ze voor of na de cruise verblijven. De lancering zal dan ook de economische groei stimuleren in de Bahama’s, die net als andere bestemmingen over de hele wereld de negatieve gevolgen voelen van deze pandemie.”

Gasten die willen meevaren moeten een negatieve Covid-19 PCR-test voorleggen, afgenomen uiterlijk vijf dagen voor aankomst in de Bahama’s. Daarnaast zal Crystal Cruises bij het inschepen nog een sneltest uitvoeren. Met een maximum van 900 gasten zal Crystal Serenity met een quasi volle passagierscapaciteit uitvaren. Als alles volgens plan verloopt, zal tegen juli het merendeel van de inwoners op de Bahama’s gevaccineerd zijn.

Crystal Cruises is de eerste rederij die haar activiteiten opnieuw opstart in Noord-Amerika. De minister van Toerisme noemt de beslissing een mijlpaal voor de toeristische sector in de Bahama’s. Met het aanhoudend uitstel van de Amerikaanse gezondheidsdiensten (CDC) zoeken de maatschappijen naar uitwegen om opnieuw in de Caraïben te varen. Het is niet uitgesloten dat andere rederijen dit voorbeeld zullen volgen. Cozumel in Mexico heeft onlangs al opgeroepen om haar eiland als inscheephaven te gebruiken.

© foto Crystal Cruises

Comments