Cruise

Crystal Esprit verkocht

Crystal Cruises heeft haar yacht Crystal Esprit verkocht en haalt het uit de vloot. In een mededeling zegt de rederij dat het vaartuig een prachtig onderdeel van de Crystal-vloot uitmaakte en sinds haar debuut in 2015 een boetiek-yachtbeleving voorstelde die ongeëvenaard was in de cruisesector. “We hebben onze activiteiten na de coronapandemie geëvalueerd en zijn van oordeel dat het concept van één enkel klein yacht niet past in de toekomstplannen van de rederij. Wij blijven ons concentreren op onze Crystal Ocean-, River- en Expedition-vloten en werken tevens aan nieuwbouwprojecten voor een toekomstige uitbreiding.”

Crystal Esprit kwam in 1992 in de vaart als charterproduct voor Genting Hong Kong en Star Cruises. In 2015 verhuisde het schip na een grondige renovatie naar Crystal Cruises. Het yacht bood plaats aan 62 gasten en 93 bemanningsleden. Het beschikte met onder meer een miniduikboot over alle voorzieningen voor een luxevakantie. Crystal Esprit werd ook in ons land door de cruise-touroperators aangeboden.

Crystal Cruises licht de klanten en reisagenten de volgende dagen in over de stopzetting van het product. Geboekte gasten ontvangen een cruisetegoed ter waarde van 115 procent van het betaalde bedrag voor een andere reis bij Crystal Cruises. Ze kunnen ook een volledige terugbetaling vragen.

© foto Crystal Cruises

Comments