Cruise

Cruisopolis stopt, Sales-Lentz neemt activiteiten over

Cruisopolis stopt op 31 december haar activiteiten. In een mededeling zegt de reisorganisatie dat ze per 1 januari 2021 haar activiteiten als reisagent en touroperator stillegt. De Luxemburgse touroperator, gespecialiseerd in zee- en riviercruises, had de jongste maanden zwaar te lijden onder de Covid 19-pandemie. In een persmededeling wijst Cruisopolis erop dat ze sinds het begin van de crisis zware verliezen heeft geleden en de beslissing gebaseerd is op “de aanhoudende crisis en het uitblijven van significante tekenen van herstel in de cruisesector.”

Cruisopolis was bijna 20 jaar een grote naam in het Groothertogdom Luxemburg en zelfs over de landsgrens heen. Het internationaal karakter blijkt trouwens ook uit de website in drie talen (Duits, Frans en Engels). Door deze crisis viel niet alleen de verkoop zo goed als stil, maar konden ook de traditionele Païschcroisières in 2020 niet doorgaan. De pinkstercruises die diverse touroperators jaarlijks organiseren zijn een belangrijk gegeven in Luxemburg.

Cruisopolis mag dan wel haar activiteiten stilleggen, de verkoop gaat verder. ‘We love to travel’, eigendom van de Sales-Lentz Group, trouwens een van de aandeelhouders van Cruisopolis, zal namelijk de activiteiten overnemen. De naam Cruisopolis verdwijnt (voorlopig) ook niet helemaal. Deze week opende Sales-Lentz een ‘Cruisopolis Corner’ op de eerste verdieping van haar We love to travel-reiskantoor in City Concorde Center in Bertrange. Het bedrijf benadrukt tevens dat de verplichtingen aan de klanten en de partners volledig worden gegarandeerd. Léa Sales, medeoprichter en salesmanager van Cruisopolis, zal de overdracht begeleiden. Vier van de tien medewerkers van Cruisopolis kunnen in We love to travel aan de slag.

© foto Cruisopolis

Comments