Cruise

Cruisesector neemt voortouw op Internationale Vrouwendag

De cruisesector viert vandaag de Internationale Vrouwendag. Precies een jaar geleden vertrok Celebrity Edge met een uitsluitend vrouwelijk brugteam naar zee. Dat gebeurde onder leiding van Kate McCue, de eerste Amerikaanse kapitein van een cruiseschip. Door de coronacrisis kon de rederij het initiatief dit jaar niet herhalen. De vrouwen blikken in een virtuele ontmoeting wel terug op hun exploot. De bijeenkomst is vandaag, maandag, om 18 uur Belgische tijd live te volgen op de Facebook-pagina van Celebrity Cruises. Bekijk de aankondiging hier.

Lisa Lutoff-Perlo, President en CEO van Celebrity Cruises: “Deze vrouwen schreven geschiedenis voor onze industrie. Het was voor ons allemaal een droom die uitkwam. Over de hele wereld is slechts 2 procent van de zeelui een vrouw. Bij Celebrity Cruises is hun aantal in de brugteams gegroeid van 3 naar 28 procent wat uiteindelijk de historische ‘WOMANised-afvaart’ in 2020 heeft mogelijk gemaakt. Nu het bedrijf zich voorbereidt om dit jaar opnieuw te gaan varen, wil het nieuwe standaarden zetten op de zeven wereldzeeën.”

De cruise-industrie is binnen de maritieme wereld een voorloper op het vlak van gelijkheid voor vrouwen. Niet alleen Celebrity Cruises, maar onder meer ook Regent Seven Seas Cruises, Royal Caribbean International, Cunard, P&O Cruises, AIDA Cruises, Silversea, Windstar en straks Virgin Voyages tellen onder hun rangen al vrouwelijke kapiteins. Met Lisa Lutoff-Perlo als CEO van Celebrity Cruises, Christine Duffy als CEO van Carnival Cruise Line, Jan Swartz als CEO van Princess Cruises en Wybcke Meier als CEO van TUI Cruises worden vandaag ook al diverse belangrijke cruiserederijen geleid door een vrouw.

© foto Celebrity Cruises

Comments