Cruise

Cruiseschepen evacueren inwoners St. Vincent wegens vulkaandreiging

Vier schepen van Carnival Cruise Line, Celebrity Cruises en Royal Caribbean International arriveren vandaag in St. Vincent om eilandbewoners te evacueren. De vulkaan La Soufrière kan er elk moment uitbarsten en het Caraïbische eiland staat onder code rood. Beelden van de vulkaan zijn te volgen op de Facebookpagina van de University of the West Indies Seismic Research Centre.

De regering van St. Vincent en de Grenadines heeft een evacuatie-order uitgevaardigd voor twaalf districten. Het gaat alles samen om een kleine 7.000 inwoners. Carnival Paradise, Carnival Legend, Celebrity Reflection en Serenade of the Seas zullen de bewoners transporteren naar omliggende eilanden die bereid zijn de mensen tijdelijk op te vangen.

De rederijen benadrukken dat ze alles in het werk stellen om de inwoners en bemanningsleden te beschermen tegen Covid-19 tijdens hun overtocht. Om de social distancing te garanderen zal elk vaartuig circa 1.500 vluchtelingen transporteren. Dit komt neer op maximaal de helft van de passagierscapaciteit.

© foto USW Seismic Research Centre

Comments