Cruise

Cruises hervatten vanuit de Verenigde Staten

Na een onderbreking van bijna zestien maanden zijn afgelopen weekend de eerste cruiseschepen vertrokken vanuit de Verenigde Staten. Freedom of the Seas zette vrijdagavond vanuit Miami koers naar de Bahama’s. 93 procent van alle gasten aan boord van het schip van Royal Caribbean International is volledig gevaccineerd. In een eerste fase verzorgt de totaal gerenoveerde Freedom minitrips van drie en vier nachten naar Nassau en Perfect Day at CocoCay, het particuliere eiland van de rederij op de Bahama’s. Tegen eind augustus zullen in Europa en Noord-Amerika negen schepen van Royal Caribbean weer uitvaren.

Carnival Cruise Line vierde haar terugkeer met de Carnival Vista vanuit Galveston en Carnival Horizon vanuit PortMiami. Bij de rederij geldt op dit ogenblik een vaccinatieplicht voor iedereen die in aanmerking komt voor het Covid-vaccin. Ook bij Carnival Cruise Line hervatten deze zomer nog meer schepen hun afvaarten. Op 31 juli maakt Mardi Gras, het nieuwe vlaggenschip van de maatschappij, zijn debuut vanuit Port Canaveral (Orlando).

De hervatting is ook goed nieuws voor Florida waar de cruisesector goed is voor 159.000 jobs. Alleen al in de agglomeratie van Miami stelt de sector 40.000 mensen te werk en genereert ze ongeveer 7 miljard USD per jaar.

Nog in het weekend heeft Celebrity Cruises haar afvaarten in de Galapagos heropgestart. Het megayacht Celebrity Flora beet de spits af. In de loop van de zomer volgen ook de twee kleinere schepen van de rederij.

© foto Royal Caribbean International en Carnival Cruise Line

Comments