Cruise

Cruiserederijen zoeken heil buiten de Verenigde Staten

De jongste weken kondigden steeds meer rederijen de heropstart van hun cruises buiten de Verenigde Staten aan. Niet alleen Europa staat deze zomer bij meer en meer maatschappijen op het programma. Ook in de Caraïben wordt weer gevaren. Crystal Cruises die als een van de eerste cruises vanuit de Bahama’s lanceerde, kondigt eveneens afvaarten aan vanuit Antigua. Vanuit St. John’s zal de luxerederij tot 15 december vaarschema’s van tien dagen voorstellen.

Royal Caribbean International legt cruises in vanuit Bermuda en de Bahama’s. Celebrity Cruises koos voor St Maarten als uitvalsbasis voor cruises in de Caraïben. Viking Cruises vaart deze zomer vanuit Bermuda. Vorige week kondigde Norwegian Cruise Line aan dat zij in augustus start met afvaarten vanuit Jamaica en de Dominicaanse Republiek. Het is niet uitgesloten dat andere maatschappijen binnen Norwegian Cruise Line Holdings dit voorbeeld volgen. CEO Jason Montague van Regent Seven Seas Cruises liet in een boodschap aan de klanten verstaan dat de luxerederij de heropstart actief aan het voorbereiden is.

Ook voor Richard Branson is de maat vol. Het eerste schip van Virgin Voyages ligt al een jaar op klanten te wachten. Daarom besliste de rederij om haar brand niet vanuit Florida, maar in Groot-Brittannië te lanceren. Scarlet Lady vaart terug naar Europa en zal deze zomer zes cruises vanuit Portsmouth inleggen onder de noemer ‘Summer Soiree Series’. Disney Cruise Line die in Florida tegen de kade moet blijven, zal met Disney Magic korte cruises aanbieden in het Verenigd Koninkrijk.

Ook Carnival Cruise Line, die tot op heden vasthield aan vertrekken vanuit Noord-Amerikaanse havens en alle afvaarten tot juli heeft geschrapt, begint uit te kijken naar alternatieven. Voorzitter Christine Duffy: “De situatie is zeer ontgoochelend voor onze klanten. We blijven samen met de regering en de CDC naar een haalbare oplossing zoeken en vragen dat de cruise-industrie op dezelfde manier wordt behandeld als andere sectoren binnen het toerisme.” Maar als de federale overheid niet snel haar mening herziet, zal er volgens Duffy niks anders opzitten dan uit te wijken naar buitenlandse vertrekhavens.

© foto Virgin Voyages

Comments