Cruise

Cruiserederijen maken zich klaar voor proefvaarten

Royal Caribbean International is volop bezig haar eerste proefcruises voor te bereiden. Geleidelijk worden hiervoor bemanningsleden overgevlogen naar Florida. Volgens informatie van Royal-werknemers worden de Navigator of the Seas en Mariner of the Seas wellicht de eerste schepen die het ruime sop zullen kiezen richting Perfect Day at CocoCay in de Bahama’s. Op dit particuliere eiland van Royal Caribbean komen de opvarenden niet in contact met andere mensen en wordt op die manier het risico op besmetting beperkt. Bij een eventuele uitbraak kan het schip vanaf die bestemming ook snel terugvaren naar zijn uitvalshaven in Florida. De bemanningsleden sluiten de eerste proefvaarten in de loop van december niet uit.

Ook Holland America Line deelt mee dat ze schepen aan het klaarmaken is om terug te kunnen varen. Om de rederij toe te laten te voldoen aan de richtlijnen van de Amerikaanse gezondheidsdiensten (CDC) inclusief de proefvaarten, verlengt HAL haar opschorting tot en met 31 maart 2021. Verder kondigde de maatschappij aan dat ze alle cruises van acht dagen en meer die de Verenigde Staten aanlopen, schrapt tot 1 november 2021. In Azië, Australië/Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika verdwijnen tot half april de langere cruises. Sommige van deze afvaarten worden overgezet naar gelijkaardige data in 2022. Ook Seabourn schrapt een aantal afvaarten, gepland voor begin volgend jaar en kondigt aan dat de Seabourn Odyssey pas in november 2021 opnieuw in de vaart komt.

Bij zusterrederij Princess Cruises zien we een gelijkaardig verhaal met een opschorting tot eind maart en een tijdelijk schrappen van langere cruises vanuit Amerikaanse havens. De CDC verbiedt tot 1 november van volgend jaar namelijk cruises van meer dan zeven nachten. Daarnaast kondigt Princess Cruises aan dat ze, omwille van de onzekerheid rond de opheffing van de reisbeperkingen, de stillegging van haar operaties in Japan verlengt tot 25 juni 2021.

© foto Royal Caribbean International

Comments