Cruise

Cruiserederijen hoopvol voor heropstart

Hoewel er nog steeds onduidelijkheid heerst over het tijdstip van de heropstart van de grote cruiserederijen na de Covid-pandemie, zijn de maatschappijen ervan overtuigd dat de situatie zich in de loop van 2021 zal normaliseren. Arnold Donald, CEO van de Carnival Corporation, stelde tijdens een webinar dat tegen het einde van het jaar alle of toch zeker de meeste schepen van de groep weer zullen varen. “Ik ben optimistisch. Indien de zaken verder positief evolueren, ziet het ernaar uit dat alle schepen tegen begin 2022 weer in dienst zullen zijn.”

Aan de basis van zijn verklaring liggen de vaccinatie die op gang komt, de betere behandelingen van mensen die besmet zijn met het Covid-virus en de beschikbaarheid van snelle en goedkope testkits. “De combinatie van deze elementen is een positief voorteken en plaatst ons in een goede positie. We weten vandaag meer over Covid en het vermogen om het virus te beheersen is veranderd”, aldus Arnold Donald.

Ook bij de Royal Caribbean Group horen we positieve klanken. Volgens CEO Richard Fain vormen de uitrol van het vaccin en de nieuwe gezondheidsprotocollen van de rederijen een belangrijk onderdeel van de herstart. “De vaccins en maatregelen die wij nemen zijn ook belangrijk om de bemanning te beschermen. In het begin van de crisis was het echt heel moeilijk om ervoor te zorgen dat de bemanningsleden virusvrij waren. De nieuwe vaccins, de testmogelijkheden en andere stappen geven ons de kans de crew te beschermen als nooit tevoren.”

De Royal Caribbean Group publiceert later vandaag haar financiële jaarresultaten voor 2020 en zal een stand van zaken geven over haar activiteiten. Hopelijk zal de rederij op deze conference call voor haar investeerders ook meer duidelijkheid scheppen over de datum van de heropstart.

© foto PortMiami

Comments