Cruise

Cruise & Maritime Voyages vraagt faillissement aan

South Quay Travel & Leisure, de moedermaatschappij van Cruise & Maritime Voyages (CMV) vraagt het faillissement aan. De Britse cruiserederij beschikt over een vloot van zes schepen (Astoria, Astor, Vasco da Gama, Columbus, Magallan en Marco Polo) voor 550 tot 1.250 passagiers. De voorbije dagen werd nog een reddingsplan voorgelegd, maar de rederij is er niet in geslaagd vers geld te vinden. Samen met CMV valt ook het doek over het Duitse filiaal TransOcean Kreuzfahrten. Volgend jaar wilde de maatschappij de Astor omdopen tot Jules Verne en als Croisières Maritimes et Voyages cruises aanbieden voor de Franse markt.

CMV is ook bij ons geen onbekende. De schepen van de rederij liepen regelmatig Zeebrugge en Antwerpen aan. De MS Astoria werd ook gecharterd door All Ways Cruises. Door de coronapandemie konden deze cruises vanuit Zeebrugge deze zomer niet plaatsvinden. All Ways had intussen wel een einde gemaakt aan de samenwerking en voor het seizoen 2021 bij het Portugese Mystic Cruises de World Explorer gehuurd.

Wat er met de CMV-schepen gebeurt, is niet duidelijk. Sommige eenheden zijn eigendom van Cruise & Maritime Voyages. Andere werden door de maatschappij gecharterd. CMV had recent nog de Pacific Aria en Pacific Down van P&O Australia gekocht. Die zouden volgend jaar de vloot vervoegen.

© foto CMV

Comments