Cruise

Cruise-industrie klaagt dubbelzinnigheid Amerikaanse overheid aan

De cruise-industrie en de Amerikaanse overheid blijven op ramkoers liggen. Twee weken geleden kondigde de CDC aan dat Amerikanen die volledig zijn gevaccineerd weinig risico lopen als ze binnen de Verenigde Staten of internationaal reizen. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken geeft van haar kant nu 80 procent van de bestemmingen in de wereld een niveau 4-quotering als bestemmingen die vakantiegangers absoluut moeten mijden.

Op deze lijst staan zowat alle bestemmingen die de cruiseschepen deze zomer bezoeken of als inscheephaven gebruiken. Het gaat in het Caraïbisch gebied onder meer om de Bahama’s, Antigua en Barbuda, Aruba, Barbados, Bermuda, de Dominicaanse Republiek, Jamaica, St. Lucia en Mexico. In de Middellandse Zee staan onder meer Griekenland, Cyprus en Israël op deze lijst.

Maatschappijen als Crystal Cruises, Celebrity Cruises, Norwegian Cruise line, Royal Caribbean International, Seabourn en Silversea Cruises hebben de voorbij maanden aangekondigd hun cruises te heropstarten buiten de Verenigde Staten. Volgens de rederijen worden deze afvaarten massaal geboekt. De maatschappijen namen de beslissing uit onvrede met de CDC die zich tegen het cruisen vanuit Amerikaanse havens blijft verzetten. Florida en Alaska hebben intussen aangekondigd naar de rechtbank te stappen. Norwegian Cruise Line Holdings heeft bij de CDC begin deze  maand een aanvraag ingediend om op 4 juli te kunnen heropstarten in de Verenigde Staten. De gezondheidsdiensten hebben zich zelfs nog niet de moeite getroost om een ontvangstbevestiging te melden. Topman Frank Del Rio noemt deze houding zeer frustrerend.

© foto Travel Magazine

Comments