Cruise

Cruise-aandelen verteren coronacrisis

De cruise-aandelen doen het de jongste dagen bijzonder goed. De Royal Caribbean Group zag de haar aandeel deze week stijgen tot 90 USD, het hoogste niveau in bijna een jaar. Na de uitbraak van het Covid-virus was de waarde in het voorjaar van 2020 gezakt tot 19 USD. Bij de Carnival Corporation zit het waardepapier met 26 USD op het hoogste peil sinds 50 weken. Ook bij Norwegian Cruise Line Holdings en Lindblad Expeditions lijken de aandelen de coronacrisis verteerd te hebben.

Op het eerste gezicht is er niet meteen een verklaring voor deze resultaten. De schepen varen niet en er is nog steeds onzekerheid wanneer de commerciële cruises kunnen hervatten. De beurzen zijn echter zeer sentimenteel en soms volstaan enkele positieve mededelingen om de waarde van het aandeel de hoogte in te jagen.

De Royal Caribbean Group deelde afgelopen maandag mee dat ze eerstdaags de technische details verwacht voor haar proefvaarten. Deze testen zijn de laatste grote hindernis vooraleer de rederijen opnieuw betalende gasten kunnen ontvangen in de Verenigde Staten. Daarnaast bekwamen de cruiseconcerns schuldherschikkingen bij de financiële instellingen. Deze slaan onder meer op leningen die de maatschappijen hebben aangegaan voor de bouw van nieuwe schepen.

© foto Port Everglades

Comments