Cruise

Covid-vaccinatie verplicht bij Ponant

Als een van de eerste Europese rederijen voert Ponant een vaccinatieplicht in. Van zodra de rederij midden juni haar cruises hervat, moeten alle gasten volledig ingeënt zijn tegen Covid-19. De beslissing volgt onder meer op een rondvraag bij de klanten. Uit die enquête bleek afgelopen maand dat 94 procent van de gasten terug wil varen met de maatschappij op het ogenblik dat alle mensen aan boord zijn ingeënt.

Hervé Bellaïche, algemeen directeur sales & marketing: “We hebben daarom besloten ons protocol voor toegang tot onze schepen te versterken. Zodra onze cruises worden hervat, moet iedereen die aan boord gaat, ingeënt zijn tegen Covid-19. Deze beslissing stelt ons in staat om onze anti-Covid-bubbel aan boord te consolideren en de gasten de best mogelijke reisvoorwaarden te garanderen.”

In tegenstelling tot de Amerikaanse cruiserederijen hebben de meeste Europese maatschappijen nog geen vaccinatieverplichting ingevoerd. De keerzijde is onder meer dat de gasten in de transithavens enkel aan land mogen als ze deelnemen aan de door het schip georganiseerde excursies. Griekenland heeft deze verplichting laten vallen voor schepen waarop alle gasten en bemanningsleden zijn gevaccineerd.

© foto Travel Magazine

Comments