Cruise

Covid-19 zorgt voor meer annuleringen en vertragingen

Cunard verlengt haar annuleringen tot ver in het voorjaar van 2021. De rederij schrapt alle reizen met de Queen Mary 2 tot 28 mei van volgend jaar. Queen Elizabeth komt pas op 4 juni terug in de vaart. Queen Victoria zou zoals eerder aangekondigd op 17 mei haar afvaarten kunnen hervatten.

Royal Caribbean International heeft de volgende afvaart met Quantum of the Seas in Singapore afgelast. Tijdens de vorige cruise testte één passagier positief voor Covid-19. De persoon werd meteen geïsoleerd. Een tweede test toonde een negatief resultaat. Vandaag volgt nog een derde test. Personen die in nauw contact waren met deze 83-jarige gast werden tijdelijk in quarantaine geplaatst en getest. Door het voorval keerde het schip sneller dan verwacht terug naar Singapore, maar konden de gasten pas woensdagavond ontschepen. Royal Caribbean heeft daarom de volgende afvaart, gepland voor vandaag, afgelast.

Carnival Cruise Line stelt haar droogdokplannen voor drie schepen uit. De vaartuigen schuiven op in de gefaseerde heropstart en zullen pas later dit jaar opnieuw in de vaart komen. In een brief aan de gasten en reisagenten zegt de rederij dat ze alle afvaarten met de Carnival Magic schrapt tot en met 24 september 2021. Gasten die een reis hebben geboekt op de Carnival Paradise zien hun cruise geannuleerd tot en met 31 mei. De Carnival Valor komt pas na 11 september 2021 terug in de vaart.

Virgin Voyages schuift de lancering van de Scarlet Lady op tot mei 2021. Het zusterschip Valiant Lady zal tijdens het zomerseizoen 2021 niet in Europa varen zoals eerder aangekondigd. Het zusterschip van de Scarlet Lady zal nu pas in november 2021 haar debuut maken in de Caraïben. Het plan is om de Valiant Lady in de zomer van 2022 in Europa te positioneren. In een reactie looft de rederij de positieve ontwikkelingen op het vlak van een coronavaccin, maar zegt tegelijk dat er op dit ogenblik te veel uitdagingen zijn om haar product op te starten.

© foto Cunard

Comments