Cruise

Costa zet alles op de Middellandse Zee

Costa Cruises vaart deze zomer met vier schepen in de Middellandse Zee, maar schrapt tot midden september Noord-Europa en alle andere bestemmingen. Volgens de rederij is er te weinig duidelijkheid over de opening van de havens en de haalbaarheid van de geplande vaarschema’s. Reisagenten en getroffen klanten worden de volgende dagen ingelicht over de aanpassingen aan het programma.

Mario Zanetti, president van Costa Cruises: “We hebben ons programma voor deze zomer bijgewerkt op basis van een scenario van heropening van havens en bestemmingen dat steeds duidelijker wordt en hebben besloten om ons te concentreren op de Middellandse Zee. Dit laat onze Europese gasten toe deze regio op een unieke manier te ontdekken of te herontdekken.” Zowel in de westelijke als oostelijke Middellandse Zee verzorgen deze zomer twee schepen afvaarten naar Italië, Frankrijk, Spanje en Griekenland. Inschepen kan in dertien verschillende havens.

De twee nieuwste en meest innovatieve schepen opereren in de westelijke Middellandse Zee. Zoals eerder aangekondigd, verzorgt de Costa Smeralda trips van drie en vier nachten die kunnen worden samengevoegd tot een weekcruise langs Savona, La Spezia, Civitavecchia (Rome), Napels, Messina en Cagliari. De rederij verlengt deze route tot 3 juli. Vanaf juli zal het schip Savona, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Palermo en Civitavecchia bezoeken. De korte Italiaanse routes blijven beschikbaar met de Costa Firenze die op 4 juli officieel in de vaart komt. Van 12 september tot half oktober vaart ook de Costa Firenze internationaal tussen Savona, Civitavecchia, Napels, Ibiza, Barcelona en Marseille.

In de oostelijke Middellandse Zee vertrekt Costa Luminosa vanaf 16 mei vanuit Trieste naar Bari, Korfoe, Piraeus (Athene), Mykonos en Katakolon. Costa Deliziosa hervat op 26 juni haar cruises en vaart vanuit Venetië naar Mykonos met overnachting, Katakolon, Korfoe en Bari.

De nieuwe zomerroutes omvatten langere stops in de aanloophavens om de gasten toe te laten meer tijd aan wal door te brengen. Costa Cruises introduceert tevens een nieuw excursieprogramma waarmee de gasten de platgetreden paden verlaten en nieuwe locaties ontdekken. De ervaring aan boord wordt verrijkt met regionale gerechten die de bestemmingen weerspiegelen die de schepen bezoeken.

© foto Costa Cruises

Comments