Cruise

Costa Smeralda vaart opnieuw uit

Costa Cruises heeft in het weekend haar afvaarten met de Costa Smeralda vanuit Savona hervat. Het vlaggenschip van de rederij zal in een eerste fase cruises binnen Italië verzorgen met aanlopen in Civitavecchia (Rome), Napels, Messina, Cagliari en La Spezia. Cruisepassagiers kunnen ervoor kiezen om de hele week mee te varen of te opteren voor een kortere reis van drie tot vier nachten.

Mario Zanetti, President van Costa Cruises: “1 mei is dit jaar een speciale dag voor Costa Cruises. Op de Internationale Dag van de Arbeid viert de rederij de hervatting van haar cruises. We zijn verheugd om weer op zee te zijn vanuit een haven in Ligurië, die al meer dan 70 jaar een essentiële regio is voor Costa. Cruises en de toeristische sector zijn essentieel voor het economische herstel van Italië. Vóór de gezondheidscrisis in verband met Covid-19 genereerde ons bedrijf een jaarinkomen voor Italië van bijna 3,5 miljard euro, met meer dan 17.000 directe en indirecte banen, waaronder bijna 5.000 economische partners. We hopen dat het herstel een teken zal zijn van een terugkeer naar normaliteit, voor ons, cruisemaatschappijen en voor alle partners in onze sector.”

Costa Smeralda is het eerste van vier schepen die Costa Cruises tijdens het zomerseizoen 2021 in de Middellandse Zee inzet. Op 16 mei zal de Costa Deliziosa haar activiteiten hervatten met langere cruises naar Griekenland. Vanaf 26 juni vaart ook de Costa Luminosa opnieuw weekcruises op Griekenland. Op 4 juli zal de Costa Firenze, het nieuwste schip geïnspireerd op de Florentijnse renaissance, weekcruises in Italië voorstellen. Daarnaast zal de Costa Smeralda vanaf 3 juli internationale cruises van 7 nachten verzorgen met aanlopen in Italië, Frankrijk en Spanje. De Franse regering heeft aangekondigd dat Marseille eind juni opnieuw cruiseschepen mag ontvangen. Ook Spanje zal tegen de zomer haar cruisehavens heropenen.

Voor de heropstart heeft de maatschappij haar hygiënevoorschriften aangescherpt met het Costa Safety Protocol. Dat omvat operationele maatregelen met betrekking tot alle aspecten van de cruise, zowel aan boord als tijdens excursies. Deze maatregelen omvatten: vermindering van het aantal passagiers, screeningstests voor het inschepen en halverwege het verblijf, screeningstests voor bemanningsleden tijdens hun verblijf aan boord, temperatuurmetingen telkens wanneer cruisepassagiers aan of van boord gaan en elke keer als ze een restaurant binnenkomen, beschermde excursies in sanitaire bubbels, sociale afstanden aan boord van het schip en in de terminals, nieuwe manieren om de diensten te gebruiken, verbeterde gezondheids- en medische diensten en het dragen van beschermende maskers.

De passagiers kunnen genieten van nieuwe functies waaronder een aangepast excursieprogramma waarmee ze exclusieve bestemmingen buiten de gebaande paden kunnen ontdekken. De beleving aan boord wordt verrijkt met nieuwe gastronomische keuzes, in het bijzonder met maaltijden specifiek voor de bestemmingen waar de schepen varen.

© foto Costa Cruises

Comments