Cruise

Costa schrapt kerst- en nieuwjaarcruises

Costa Cruises heeft beslist haar activiteiten stil te leggen tussen 20 december en 6 januari. De beslissing volgt op de maatregel van de Italiaanse regering die in de strijd tegen Covid-19 inwoners verbiedt om tussen 21 december en 6 januari nog te reizen tussen regio’s. Op 25 en 26 december en 1 januari mogen de Italianen zelfs hun woonplaats niet verlaten.

Costa Cruises wijst erop dat haar veiligheidsprotocollen hun efficiëntie de voorbije maanden hebben bewezen. Het schrappen van de zeer populaire kerst- en nieuwjaarcruises noemt zij een nieuwe economische opoffering voor een rederij en een sector in een periode waarin de hele cruise-industrie het al zeer moeilijk heeft. De Costa-schepen die in bedrijf zijn zullen tijdens de kerstperiode de noodlijdenden helpen en voedselpakketten leveren aan de meest kwetsbare groepen.

Costa Smeralda hervat haar afvaarten op 7 januari 2021. Het LNG-schip van de rederij stelt weekcruises voor binnen Italië. De reis kan bovendien worden opgesplitst in twee korte cruises van drie en vier nachten die respectievelijk het zuiden van Italië (Napels, Messina en Cagliari) en het noorden van het land (La Spezia en Savona) bezoeken.

© foto Costa Cruises

Comments