Cruise

Costa introduceert Safety Protocol in aanloop tot heropstart

In afwachting van de definitieve toestemming om haar activiteiten opnieuw te starten, kondigt Costa Cruises de introductie aan van het ‘Costa Safety Protocol’, het gezondheids- en hygiëneprotocol dat speciaal is ontworpen om de beste vakantie-ervaring met een maximale veiligheid te garanderen. De uitwerking gebeurde in overeenstemming met verschillende wereldwijde en nationale gezondheidsrichtlijnen en met de steun van een panel van onafhankelijke wetenschappelijke experts op het gebied van volksgezondheid.

Het protocol omvat een zeer uitgebreide reeks maatregelen en procedures, waaronder de veiligheid van bemanningsleden die zich klaar maken om terug aan boord te gaan werken, het boekingsproces, het in- en uitschepen, medische zorgen aan boord en excursies. Onderdeel van het initiatief is ook de aansluiting bij RINA’s Biosafety Trust Certification, een gesystematiseerde aanpak die alle aspecten van het leven aan boord onderzoekt van hoteldiensten tot catering-, fitness- en ontspanningsruimtes.

Costa implementeert maatregelen om elk bemanningslid in het land van herkomst vooraf te screenen, inclusief twee verschillende tests met wissers. Bij aankomst in Italië worden ze een derde keer getest. De negatief geteste bemanningsleden mogen aan boord, maar moeten 14 dagen in  quarantaine. Hun gezondheidstoestand wordt dagelijks gecontroleerd met temperatuurmetingen. Maandelijks wordt elk lid van de bemanning gecontroleerd met een wissertest.

Voor de gasten kiest Costa voor verbeterde digitale procedures, zoals online inchecken en zelfcertificering. Digitale technologie speelt een grotere rol, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid diensten te boeken via de MyCosta-app. De temperatuur van de gasten zal gemeten worden bij het in- en uitschepen en in alle aanloophavens. Aan boord kan de passagier op elk moment zelf zijn temperatuur controleren met digitale selfservice apparaten. Fysieke afstand zal worden gerespecteerd bij aankomst in elke cruiseterminal. Excursies krijgen vergelijkbare maatregelen: de groepen zijn kleiner dan voorheen en het vertrek verloopt gespreid. De autocars worden ontsmet voor en na elk gebruik.

Costa vermindert het aantal gasten op de schepen om een passende afstand te garanderen en drukke bijeenkomsten te voorkomen. Binnen is het gebruik van mondkapjes verplicht. Buiten is dit vereist in alle situaties waarin social distancing niet mogelijk is, volgens de geldende voorschriften aan land. Het entertainmentaanbod is aangepast om overdag meer shows mogelijk te maken voor kleinere groepen. In restaurants is geen zelfbediening meer mogelijk. Alle maaltijden worden geserveerd door het Costa-personeel.

De schepen zullen worden uitgerust met door de Europese Unie geautoriseerde PCR-testkits en diagnostische apparaten voor de onmiddellijke evaluatie van vermoedelijke COVID-19-gevallen. Samen met de verantwoordelijke autoriteiten zijn uitgebreide processen ontwikkeld voor patiënten met een COVID-19 diagnose: medische zorg, een veilige ontscheping en een veilige terugkeer naar huis. Medische diensten met betrekking tot griepsymptomen of ademhalingsmoeilijkheden zijn gratis voor alle gasten. Er wordt eveneens een specifieke verzekering voorzien.

© foto Costa Cruises

Comments