Cruise

Costa en AIDA verlengen opschorting cruises

Costa Cruises kondigt een verdere pauze van haar cruises aan tot 15 augustus 2020 en de annulering van alle afvaarten in Noord-Europa voor de rest van het 2020 zomerseizoen. Het besluit houdt verband met de onzekerheid over de geleidelijke heropening van de havens voor cruiseschepen en de beperkingen die mogelijk nog steeds gelden voor de bewegingen van mensen als gevolg van de Covid 19-pandemie. Daarnaast communiceert het bedrijf de annulering van alle toekomstige cruises van de Costa Victoria. Dat schip is definitief uit de vloot gehaald.

Ondertussen werkt Costa Cruises samen met alle relevante autoriteiten om gezondheidsprotocollen op te stellen voor een zo snel mogelijke herstart van de cruises. Het valt in dit verband op dat Costa maar een verdere verlenging van twee weken aankondigt van eind juli tot midden augustus. Een hervatting van de activiteiten naar het einde van de zomer is bijgevolg niet uitgesloten. Eerder waren er al berichten dat de maatschappij binnenkort wil heropstarten. In een eerste fase zou dat gebeuren met twee schepen: de Costa Smeralda en Costa Diadema.

Zusterrederij AIDA Cruises verlengt de onderbreking van het cruiseseizoen tot 31 augustus, maar overweegt om tegelijk vanaf volgende maand een beperkt aantal afvaarten te heropstarten. Gezien de geleidelijke versoepeling voor het reizen binnen Europa, heeft AIDA Cruises er vertrouwen in dat het reisseizoen naar het einde van de zomer toe kan worden hervat. De voorwaarden voor veilig reizen zijn echter nog niet overal aanwezig, waaronder op  veel wereldwijde bestemmingen.

© foto Costa Cruises

Comments