Cruise

Costa en AIDA annuleren alle cruises tot eind mei

Costa Cruises laat weten dat alle cruises nu tot en met 30 mei 2020 geannuleerd zijn. Volgens de maatschappij blijft de Covid-19 pandemie de wereld in haar greep houdt. Havens en grenzen zijn gesloten, reizen is vaak uitgesloten. Daardoor is het momenteel niet mogelijk om cruiseschepen in de vaart te houden. Costa Cruises besliste eerder om alle cruises te annuleren. Deze periode wordt nu verlengd tot eind mei. Costa Cruises zet alle nodige stappen om klanten en reisagenten op de hoogte te brengen van de veranderingen. Ze mogen in deze crisissituatie rekenen op een hernieuwde bescherming, conform aan de wetgeving en met de grootste garantie.

Ook de zusterrederij AIDA Cruises verlengt de opschorting van alle afvaarten tot eind mei. Alle gasten die een cruise met vertrek tot 31 mei hadden gereserveerd, krijgen de reis terugbetaald in de vorm van een tegoedbon plus een bonus van 10%. Deze bon voor een toekomstige cruise is geldig tot en met 31 december 2021.

Carnival Cruise Line blijft intussen vasthouden aan een geleidelijke heropstart vanaf 14 mei. Volgens het vooropgestelde schema biedt de rederij vanaf midden mei opnieuw cruises aan vanuit diverse Amerikaanse vertrekhavens alsook vanuit Bridgetown in Barbados. Alaska start pas in juli. Dat heeft te maken met de beslissing van Canada om alle cruiseschepen tot eind juni te verbieden. Australië zou in de tweede helft van juni heropstarten. Voorzichtigheidshalve voegt Carnival er wel aan toe dat deze data kunnen wijzigen ten gevolge van de coronacrisis.

© foto Costa Cruises

Comments