Cruise

Costa Deliziosa schort Griekenland op

Costa Deliziosa zet de cruises naar Griekenland tot 26 december ‘on hold’. De beslissing volgt op nieuwe lockdown-maatregelen in Griekenland. Het is al de tweede aanpassing in enkele maanden tijd. Eerder was er al een wijziging waarbij Montenegro en Kroatië uit de route werden gehaald. De Costa Deliziosa kwam in september opnieuw in de vaart en bood de jongste weken vanuit Trieste afvaarten aan naar Katakolon, Piraeus (Athene), Heraklion en Bari. Sinds het weekend tot en met de afvaart van 19 december past de Deliziosa haar programma opnieuw aan en bezoekt voorlopig alleen nog Bari, Brindisi en Catania. Costa Cruises onderzoekt de mogelijkheid om andere Italiaanse havens aan het programma toe te voegen.

In een persbericht zegt de rederij dat de aandacht voor het milieu en de gezondheid en veiligheid van de gasten, bemanningen en de inwoners van de regio’s die de schepen bezoeken de absolute prioriteit zijn. De beslissing om Griekenland tijdelijk uit het vaarschema te halen past in deze filosofie.

De tweede coronagolf in Europa heeft de voorbije weken al diverse rederijen verplicht routes tijdelijk te sluiten of te wijzigen. Bij Costa Cruises heeft het vlaggenschip Costa Smeralda de cruises naar Italië, Frankrijk en Spanje die vanaf 14 november waren gepland, vervangen door een vaarschema dat enkel Italiaanse havens bezoekt. De lancering van de nieuwe Costa Firenze werd opgeschoven van december 2020 naar februari 2021. Daarnaast bant de rederij passagiers die uit een reeks landen komen waar de besmettingsgraad van Covid-19 hoger ligt dan in Italië.

© foto Costa Cruises

Comments