Cruise

Costa Cruises zal pas midden maart weer uitvaren

Costa Cruises hervat pas op 13 maart haar programma met de Costa Smeralda. Eerder had de rederij aangekondigd begin februari opnieuw te willen varen. Na een evaluatie van het jongste ministerieel besluit van de Italiaanse regering komt Costa Cruises terug op die beslissing. “De maatschappij is van mening dat met de huidige reeks beperkende maatregelen onze gasten niet kunnen genieten van een adequate ervaring aan wal en niet in staat zijn de bestemmingen op de reisroutes volledig te verkennen.”

De woordvoerder zegt verder dat Costa Cruises de collectieve inspanningen die Italië levert om het hoofd te bieden aan de noodsituatie op het vlak van gezondheid ondersteunt. De rederij kijkt uit naar half maart om haar gasten een ontspannende en prettige vakantiebeleving te bieden.

Costa Cruises hervat op 13 maart haar activiteiten met de Smeralda. Het vlaggenschip van de rederij zal op een zevennachtencruise, opsplitsbaar in minicruises van 3 en 4 nachten, Savona, La Spezia, Civitavecchia (Rome), Messina en Cagliari bezoeken. Ook alle cruises met de Costa Deliziosa, Costa Firenze en Costa Luminosa die gepland waren tussen 1 februari en 13 maart, worden geannuleerd. Costa Cruises zal binnenkort nieuwe programma’s voor deze drie schepen bekendmaken.

Intussen heeft zich in de haven van Savona een incident voorgedaan met de Costa Smeralda. Tijdens het aanmeren is het schip tegen een kraan gevaren. Een van de reddingssloepen van het schip werd daarbij vernield. Het schip zelf liep geen schade op. Er is een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van het ongeval. Er wordt onder meer gedacht aan een plotse windstoot.

© foto Costa Cruises

Comments