Cruise

Costa Cruises wil voedselverspilling halveren

In het raam van het 4GOODFOOD-programma wil Costa Cruises tegen 2020 de voedselverspilling halveren. Al sinds 2016 loopt daarrond een proefproject aan boord van de Costa Diadema. De resultaten zijn volgens de rederij  indrukwekkend. Het schip wist de voedselresten met meer dan 50 procent terug te dringen. Dit komt neer op een reductie van de CO² met 1.189 kubieke ton of de jaaruitstoot van 231 motorvoertuigen. Daarnaast besliste de rederij in Civitavecchia om het restvoedsel te schenken aan de voedselbank. Dit initiatief wordt in de loop van 2018 uitgebreid naar aanloophavens in andere landen in de Middellandse Zee. Uit Brits onderzoek blijkt dat restaurants aan land per persoon per maaltijd gemiddeld 284 gram voedsel weggooien. Bij Costa Cruises bedroeg het cijfer bij de lancering van het 4GOODFOOD-programma 216 gram per persoon. Als je weet dat de rederij per jaar zo’n 54 miljoen maaltijden bereidt, praten we over een enorme afvalberg. De rederij wil het proefproject nu over de hele vloot uitbreiden.

© foto Costa Cruises

Comments