Cruise

Costa Cruises wil op 27 maart heropstarten

Costa Cruises is klaar om vanaf 27 maart opnieuw gasten te ontvangen. Als eerste schip komt de Costa Smeralda in de vaart. Het vlaggenschip hervat zijn weekcruises in Italië met tussenstops in Savona, La Spezia, Civitavecchia (Rome), Napels, Messina en Cagliari. Deze zevennachtencruise kan worden opgesplitst in minicruises van drie en vier nachten. Vanaf 1 mei zal de Costa Smeralda weer door de westelijke Middellandse Zee varen met bezoeken aan Savona, Civitavecchia, Palermo, Marseille, Barcelona en Palma de Mallorca.

Op 2 mei komt ook de Costa Luminosa terug in de vaart. Het schip krijgt Trieste als uitvalsbasis en zal van daaruit in een week via Bari naar Griekenland en Kroatië cruisen. De rederij verwacht dat nog meer schepen tegen eind mei of begin juni hun activiteiten hervatten. De bedoeling is dat deze vaartuigen hun eerder geplande vaarschema verzorgen. Details van de routes met bijbehorende boekingsmogelijkheden zullen binnenkort beschikbaar zijn op de website en in de reisbureaus.

Costa Cruises benadrukt dat ze samenwerkt met de nationale en lokale autoriteiten van de landen die opgenomen zijn in de routes buiten Italië om de details van de herstart van haar cruiseactiviteiten te definiëren. Op dit ogenblik is nog niet duidelijk of in een eerste fase ook interporting zal mogelijk zijn in bijvoorbeeld Marseille en Barcelona.

De rederij stelt verder dat de heropstart gebeurt met verhoogde veiligheid door de implementatie van het Costa Safety Protocol. Het protocol bevat operationele maatregelen met betrekking tot alle aspecten van de cruise-ervaring, zowel aan boord als aan wal, die de afgelopen maanden effectief zijn gebleken. Dergelijke maatregelen omvatten swabtests voor alle gasten en bemanning, temperatuurcontroles bij het inschepen en opnieuw aan boord gaan in de transithavens, beschermde excursies aan wal, fysieke afstand aan boord en in de cruiseterminals, een beperkte bezetting, nieuwe vormen van dienstverlening op de schepen, verbeterde sanitaire voorzieningen en medische diensten en het gebruik van beschermende maskers.

© foto Costa Cruises

Comments