Cruise

Costa Cruises weigert reizigers uit landen met hoge Covid-besmettingen

Costa Cruises weigert tot eind november gasten uit landen waar de Covid 19-infectiegraad hoger ligt dan in Italië. De rederij baseert zich hiervoor op de Covid-gegevens van de European Centre for Disease Prevention and Control. Op basis van de ECDC-cijfers vallen momenteel een hele reeks Europese landen uit de boot. België scoort zelfs vier keer slechter dan Italië, maar ook onder meer Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland staan hoger dan Italië in deze trieste ranglijst. De beslissing is slecht nieuws voor mensen die gehoopt hadden tijdens de herfstvakantie met Costa Cruises mee te varen. Temeer daar de rederij na de Costa Deliziosa en Costa Diadema onlangs ook haar vlaggenschip Costa Smeralda opnieuw in de vaart heeft genomen.

In een reactie zegt de rederij dat het groeiend aantal coronagevallen in de Europese Unie de nationale gezondheidsdiensten ertoe aanzet hun voorzorgsmaatregelen te versterken om de pandemie in te dijken. Het is niet uitgesloten dat landen grenzen zullen sluiten wat gevolgen zal hebben voor de veilige terugkeer van de passagiers na de cruise. Costa Cruises benadrukt dat ze een heel strikt sanitair protocol heeft uitgewerkt om haar passagiers, haar bemanningsleden en de inwoners van de gemeenschappen die ze bezoekt te beschermen.

Na een heropstart begin september met uitsluitend Italiaanse gasten had Costa Cruises haar afvaarten de jongste weken opnieuw opengesteld voor andere nationaliteiten. Eerder deze maand heeft Costa Cruises al een cruise met uitsluitend Franse passagiers op de Costa Diadema vroegtijdig beëindigd in Genua. Dat gebeurde nadat Frankrijk de nachtklok had ingesteld in bepaalde grote steden. Frankrijk is na Italië de tweede belangrijkste markt voor Costa Cruises.

© foto Costa Cruises

Comments