Cruise

Costa Cruises opent verkoop 2022-2023

Costa Cruises heeft haar programma voor de periode april 2022 tot april 2023 geopend. Nieuw is de Costa Toscana. Het schip maakt in mei 2022 haar mediterraans debuut met weekcruises tussen Italië, Frankrijk en Spanje met een lange tussenstop op Ibiza. Ook het zusterschip Costa Smeralda vaart in de westelijke Middellandse Zee. De twee vaartuigen zijn de eerste schepen binnen de Costa-vloot die worden aangedreven door vloeibaar aardgas.

De rederij positioneert volgende zomer zowel in de oostelijke als in de westelijke Middellandse Zee drie schepen. Om nieuwe cruisepassagiers aan te trekken en de vaste cruisers meer mogelijkheden aan te reiken, zal de rederij volgend jaar langer op de bestemmingen blijven en een nieuw excursieprogramma aanbieden dat de platgetreden paden verlaat. Costa Deliziosa zal tijdens haar cruises in de Griekse eilanden bijvoorbeeld 24 uur in Mykonos blijven. Vier schepen varen in het zomerseizoen 2022 in Noord-Europa. Op het programma staan zowel weekcruises naar het Balticum als cruises tot veertien dagen naar de Britse Eilanden, IJsland en de Noordkaap.

Voor het winterseizoen 2022-2023 kondigt de rederij de terugkeer van de lange cruises aan. Costa Luminosa stelt twee vaarschema’s van 50 nachten voor tussen Genua en Buenos Aires inclusief de Amazone. De Costa Deliziosa zal in de eerste maanden van 2023 de wereld rond varen. De wereldreis start op 11 januari in Genua. Vanuit de Middellandse Zee zal het cruiseschip Europa, Azië, Afrika en Amerika bezoeken.

Daarnaast vaart Costa Cruises uiteraard in het Midden-Oosten met aanlopen in de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Qatar. Voor de Caraïben kondigt Costa drie verschillende reisroutes van een week aan. Binnenkort komen daar nog programma’s in Zuid-Amerika bij. Dichter bij huis zal de Costa Magica vaarschema’s van twee weken voorstellen naar de Canarische Eilanden en de Azoren. Costa Diadema bezoekt Griekenland en Turkije of Israël en Egypte. Costa Fascinosa richt haar pijlen op Portugal en Spanje. Costa Favolosa richt de steven op Marokko.

© rendering Costa Cruises

Comments