Cruise

Costa Cruises opent 2021-2022 met veel nieuwigheden

Costa Cruises heeft de reservaties geopend voor de periode april 2021 tot april 2022. Vooral in de Middellandse Zee komen er nieuwe routes, variërend in duur en met een rijk palet aan bestemmingen. De Costa Luminosa presenteert vanuit Savona vijf XXL-cruises van 22 of 31 dagen van Spanje tot Turkije met twee 48-uren calls in Haifa (Israël) en Istanbul, 14-daagse cruises in de kerstperiode met focus op Frankrijk, Spanje, Malta en Griekenland, een reis van 35 dagen naar onder meer Casablanca, de Canarische Eilanden, Kaapverdische Eilanden, Madeira, de Azoren en Lissabon alsook een vaarschema van 44 dagen van Savona naar de Caraïben, gevolgd door een driedaagse stop in New York. Nadien keert het schip terug naar Europa via Boston.

Costa Cruises keert in 2021 ook terug naar Marokko. In de lente bezoekt de Costa Magica opnieuw Casablanca en Tanger. Tijdens herfstcruises loopt de Costa Favolosa Casablanca aan. Het LNG-vlaggenschip Costa Smeralda vaart tijdens het zomerseizoen 2021 in de Westelijke Middellandse Zee en krijgt tijdens de winter 2021-2022 Dubai als thuishaven voor weekcruises naar de Emiraten en Oman. Costa Pacifica heeft Genua als thuishaven voor weekcruises met de nadruk op Spanje, inclusief Ibiza tijdens de zomermaanden. Op het vaarschema van de Costa Fortuna staan korte cruises in de lente en de herfst en weekcruises vanuit Venetië naar de Oostelijke Middellandse Zee.

Costa Diadema verzorgt in de lente van 2021 weekcruises in de Westelijke Middellandse Zee en stelt tijdens de herfst en winter cruises van twee weken voor met overnachting in Haifa en Istanbul. Tijdens de zomer versterkt het schip de Costa-vloot in Noord-Europa. De rederij zal tijdens de zomer 2021 met maar liefst vier schepen cruises aanbieden naar de fjorden, IJsland, de Britse Eilanden, de Noordkaap en de Oostzee. Costa Deliziosa maakt in 2022 een wereldcruise en bereikt via het Panamakanaal landen als Ecuador, Peru, Chili, het Paaseiland, Polynesië, Nieuw-Zeeland, Papoea-Nieuw-Guinea, Japan, Zuid-Korea, China, Vietnam en India. Via het Suezkanaal komt het schip terug thuis in de Middellandse Zee.

Binnenkort zal Costa Cruises ook de verkoop starten voor de Costa Toscana. Het zusterschip van de Costa Smeralda komt in het najaar van 2021 in de vaart. (02-01-2020)

© foto Costa Cruises

Comments