Cruise

Costa Cruises neemt Costa Firenze in ontvangst

Fincantieri leverde dinsdagnamiddag de Costa Firenze op. De overhandiging van het schip gebeurde tijdens een virtueel event in aanwezigheid van onder meer Michael Thamm, CEO van de Costa Group (Costa Cruises, AIDA Cruises) en Carnival Asia, Arnold Donald, CEO van de Carnival Corporation en de directie van het scheepsbouwbedrijf. De Costa Firenze werd gebouwd op de Maghera-werf met publieke ruimtes die verwijzen naar het middeleeuwse Firenze waaronder het atrium Piazza della Signoria en restaurants als Palazzo Vecchio, Dei Médicis en La Fiorentina. Het schip richt zich ook naar gezinnen met het Rope Garden Adventure Park en het waterpark La Laguna met drie glijbanen en een zwembad met speeltuigen voor kinderen.

Costa Firenze meet 135.500 brutoton, is 323 meter lang en kan 5.200 gasten ontvangen. Het vaartuig maakt deel uit van het expansieplan van de Costa Group dat voorziet in de ingebruikneming van zeven nieuwe schepen tegen 2023, goed voor een investering van ruim 6 miljard euro. De Costa Firenze is het vierde schip in deze reeks. De Italiaanse scheepsbouwer is een belangrijke partner van Costa Cruises en stond in voor 11 van de 14 schepen die Costa Cruises momenteel in de vaart heeft. Samen met Fincantieri wil de maatschappij in de toekomst schepen ontwikkelen waarop duurzaamheid en op termijn nuluitstoot centraal staan.

Michael Thamm: “De overdracht van de Costa Firenze is een teken van hoop en een herstart voor de hele cruise- en toerisme-industrie. Het schip vertegenwoordigt het meest tastbare bewijs van de wil van de groep om opnieuw te starten. We hopen dat mensen binnenkort weer kunnen cruisen en zullen bijdragen aan de revitalisering van het toerisme in Italië, Europa en wereldwijd. We moeten echter verder kijken dan deze pandemie. Costa’s doel is om de toekomst van duurzaam en emissievrij cruisen te ontwerpen en we hopen dat de langlopende samenwerking met Fincantieri onze bedrijven ertoe aanzet samen te werken aan een roadmap die kan leiden tot deze ambitieuze, maar essentiële doelstelling.”

Costa Firenze is een zusterschip van de Costa Venezia en zou oorspronkelijk in Azië varen. De coronapandemie heeft er anders over beslist. Het schip biedt vanaf 28 februari 2021 twee verschillende zevendaagse cruises aan tussen Italië, Frankrijk en Spanje. Het schip start met een route langs Genua, La Spezia, Napels, Valencia, Barcelona en Marseille. Van mei tot oktober 2021 kunnen gasten in Marseille, Genua en Civitavecchia (Rome) en Napels inschepen voor een weekcruise die verder Ibiza en Barcelona omvat. Het plan is dat de Costa Firenze daarna vertrekt naar Azië.

© foto’s Costa Cruises

Comments