Cruise

Costa Cruises kondigt nieuwe zomercruises aan

Costa Cruises zet haar geleidelijke en verantwoordelijke hervatting van de cruisevakanties verder met een uitbreiding van het aanbod, een breed scala aan opties en het gemak van een grote keuze aan vertrekhavens. De zomer van 2021 zal eveneens gekenmerkt worden door de terugkeer van cruises in Noord-Europa, een van de meest populaire bestemmingen bij de cruisepassagiers van Costa.

Details van de nieuwe routes, en hoe ze te boeken, zullen binnenkort beschikbaar zijn op Costa’s website en bij de reisbureaus. Costa werkt samen met de nationale en lokale autoriteiten van de landen die aangelopen worden, om te zorgen dat de gasten een veilige en aangename vakantie-ervaring hebben. Het Costa Safety Protocol wordt geïmplementeerd in alle bestemmingen die zijn opgenomen in het nieuwe programma voor 2021.

Van maart tot het najaar van 2021 zullen er drie schepen worden ingezet in de Westelijke Middellandse Zee: Costa Smeralda, het eerste schip in de vloot aangedreven door LNG, Costa Firenze, het nieuwe schip nu nog in aanbouw op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera (Venetië) en de Costa Pacifica, die 7-daagse cruises zal aanbieden met aanlopen in Italië, Frankrijk en Spanje. Drie extra schepen zullen weekcruises aanbieden in de Oostelijke Middellandse Zee, allemaal op routes van telkens één week. Costa Deliziosa vaart naar de Griekse Eilanden, Costa Luminosa bezoekt Griekenland en Kroatië en Costa Magica combineert Griekenland en Malta.

Tijdens het zomerseizoen 2021 zal Costa vier schepen laten varen in Noord-Europa. Costa Fortuna maakt cruises van één week naar de Baltische hoofdsteden. Costa Diadema verzorgt cruises van één week naar de Noorse Fjorden, Costa Favolosa biedt vakanties aan naar IJsland (14 dagen), de Noorse fjorden (9 dagen) alsook Ierland, Schotland en Engeland (14 dagen) en Costa Fascinosa vaart helemaal naar de Noordkaap (12 dagen). Er is ook een route in de Baltische Zee (9 dagen).

In het voor- en najaar van 2021 zullen Costa Fortuna, Costa Diadema, Costa Favolosa en Costa Fascinosa actief zijn in de Middellandse Zee. Costa Diadema zal Israël en Turkije bezoeken op twee afwisselende twee-weken cruises. Costa Fortuna biedt minicruises aan in de Westelijke Middellandse Zee. Costa Favolosa zal worden ingezet op minicruises in het voorjaar en op 10-daagse cruises naar Marokko in de herfst. Costa Fascinosa zal richting Lissabon varen (10 dagen).

De andere cruises die eerder gepland stonden tussen maart en november 2021, en niet in het nieuwe programma zijn opgenomen, worden geannuleerd. Costa treft de nodige maatregelen om reisbureaus en de betrokken klanten te informeren. Ze zullen de mogelijkheid krijgen om te herboeken in overeenstemming met de toepasselijke regels van het consumentenbeschermingsrecht.

© foto Costa Cruises

Comments