Cruise

Costa Cruises herziet winterprogramma 2020/2021

Vanwege de reisbeperkingen in sommige Europese landen en de evolutie van de epidemiologische situatie, kondigt Costa Cruises veranderingen aan met betrekking tot de vaarschema’s voor de winter 2020/2021. Costa Smeralda, het LNG-aangedreven vlaggenschip, zal tot eind februari 2021 haar huidige cruises enkel in Italië verderzetten, met bezoeken aan Savona, La Spezia, Cagliari, Messina, Napels en Civitavecchia (Rome). Deze route van één week vervangt de cruises naar Italië, Frankrijk en Spanje die het schip vanaf 14 november 2020 had moeten aanbieden.

Costa Deliziosa zal haar huidige weekcruises in Italië en Griekenland blijven uitvoeren tot 3 januari 2021, met aanlopen in Trieste, Katakolon, Piraeus (Athene), Heraklion en Bari, in plaats van Montenegro en Kroatië zoals oorspronkelijk gepland. Costa Diadema stelt de start van haar lange cruises in de Middellandse Zee uit tot 6 april 2021.

Het nieuwe schip Costa Firenze, momenteel in de laatste fase van de voltooiing van zijn interieurinrichting op de Fincantieri-scheepswerf in Marghera, wordt midden december opgeleverd zoals gepland. Het zal echter pas vanaf 28 februari 2021 beginnen met het aanbieden van zevendaagse cruises tussen Italië, Frankrijk en Spanje.

Tot slot worden de Costa Favolosa-cruises in het Caraïbisch gebied geannuleerd en komt het schip pas vanaf 2 april 2021 weer in dienst met minicruises in de Middellandse Zee. De 2021 wereldcruise met de Costa Deliziosa is eveneens afgelast. Gasten krijgen de mogelijkheid om de editie van 2022 te boeken. Costa informeert alle gasten en reisbureaus die getroffen zijn door veranderingen in het 2020/2021 winterprogramma. Mocht de situatie verdere veranderingen vereisen, dan zal Costa haar programma’s onmiddellijk aanpassen en de gasten informeren.

© foto Costa Cruises

Comments